logo

Ücretli Öğretmenlerin ve Usta Öğreticilerin Ders Ücretleri Ödenecek

Ücretli Öğretmenlerin ve Usta Öğreticilerin Ders Ücretleri Ödenecek

Ücretli Öğretmenlerin ve Usta Öğreticilerin Ders Ücretleri Ödenecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ücretli öğretmenlere ve usta öğreticilere ödemelerin uzaktan eğitimin başladığı günden itibaren yapılacağını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Ekonomik İstikrar Kalkanı ile Covid-19 salgınında etkilenen meslek gruplarımızın taleplerini yerine getirmeye devam ediyoruz. Ücretli öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin ek ders ücreti ödemelerini de bu süreç boyunca yapmaya devam edeceğiz. BirlikteBaşaracağız dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise “Eğitim kurumlarımızdaki bu zorunlu arada, ücretli öğretmenlerimizi ve usta öğreticilerimizi mağdur etmedik, ödemelerini yapıyoruz. Her koşulda öğretmenlerimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberimiz ses getirdi

26 Mart 2020 Pazar günü yaptığımız “Ücretli Öğretmenlere Ders Ücreti Ödenmelidir” başlıklı haberimizdeMemur-Sen İstanbul İl Başkanı Talat YAVUZ, korona virüs salgınından dolayı 30 Nisan‘a kadar okulların tatil edilmesiyle ücretli öğretmenlerin ve usta öğreticilerin yaşadığı mağduriyet hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Yavuz, “Evlerini ücretli öğretmen maaşıyla geçindirmeye çalışan ücretli öğretmenlerin ara tatil dönemi (seminer dönemi) hariç ders ücreti ve sigortaları ödenmelidir” demişti.

Kamuoyundan haberimiz üzerine birçok ücretli öğretmenden teşekkür aldık ve kısa sürede haberimiz Ankara’ya kadar ulaştı.

Haber Linki:

https://hasbahcegazetesi.com/ucretli-ogretmenlere-ders-ucreti-odenmelidir/

Hasbahçe Gazetesi olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a 80 bine yakın ücretli öğretmenin mağduriyetini giderdikleri için adaleti sağladıkları için teşekkür ediyoruz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1391 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.