logo

Ufka Yolculuk ve Yeni Medeniyetin Ayak Sesleri

Ufka Yolculuk ve Yeni Medeniyetin Ayak Sesleri

Biz medeniyetler inşa etmiş ve edecek olan nesillerin devamıyız. Geçmişimiz ile övünmeden, kibir yapmadan geleceğimizi şekillendirmek ve bizden sonrakilere güzel bir gelecek bırakmak için çalışmak mecburiyetindeyiz.

Efendimize kadar kutlu yolun yolcusu peygamber ve nebiler gelmişler. Vazifelerini layıkı ile yaparak dar-ı bekaya göçmüşlerdir.

Efendimizle tekrar o karanlık ve çöküşte olan insanlık, yeniden inşa edilerek; tüm dünyaya örnek bir hayat, bir laboratuvar olmuş ve sahabe-i Güzin efendilerimiz de o laboratuvarda nice örnekler, nice deneyimler yaşamışlardır.

Başta efendimiz olmak üzere tüm Sahabe-i Güzin efendilerimizi, bizlere doğru yolu, sırat-ı müstakim-i öğrettikleri ve nasıl yaşanacağını birebir yaşattıkları için hayr ve övgü ile yâd ediyoruz.

Kültür mirasımız azımsanmayacak kadar çok ve de kuvvetlidir. Kültürümüz medeniyet örnekleriyle doludur.

İnsanlık, bir zamandan beri maalesef ciddi bir imtihandan geçmekte ve bu imtihanı başaramamış durumdadır. İnsanlık konusunda dünyanın her tarafında zaaflar, dramlar yaşanmakta ve insanlığın bekası için gerekenler yapılmamaktadır.

Daha dün ABD Başkanı bir yandan Türkiye’yi terör tehdidine karşı yanındayız diye açıklamalar yaparken ve Ortadoğu’nun çözümü için Türkiye’yi müttefik olarak görürken aynı anda ABD sözcüsü terör örgütü YPG temsilcileri ve yöneticileri ile toplantı yapmaktadır. Bir plan uygulanmakta ve de bu plan konusunda ısrarcı olmaktalar. İnsanlığı ve ülkemizi kasteden örgütlere desteklerini maalesef sürdürmektedirler.

Eski Hint, Asur, Mısır, Yunan ve Roma medeniyetleri, toplumların dünya hayat anlayışlarını göstermiş ve şimdi ise bu medeniyetlerin devamı olan ülkeler aynı görüşü ve anlayışı yaşamakta ve yaşatmaktadırlar.

İslam âlimleri, Medeniyeti; beldelerin imar edilerek insanlığın ihtiyaçlarını karşılayacak, rahat ve huzur içinde yaşayacak şekle sokulması, insanların da ruhen, maddeten, fikri ve ahlaki olarak yükselmesi olarak tarif etmişlerdir.

Atalarımızın tarih boyunca kurdukları bütün medeniyetlerin kaynağı ve rehberi asr-ı saadettir. Bu kutlu yolun öncüleri Emeviler, Abbasiler, Gazneliler, Selçuklular, Osmanlılar ve atalarımızın kurduğu medeniyetler önce insanlığı ön planda tutmuşlardır.

Neslimiz kutlu bir nesildir, gençlerimiz güzel bir geleceğin habercisi, güzel bir ufkun temsilcileridir.

Yeni bir medeniyet, insanlığı kucaklayacak, insanlığın faydasına çalışmalar yapacak, sevgi tohumları ekecek, dünyada ve ahiret hayatında huzuru bulacak, Rabbine kul olabilecek ve topyekûn insanlara insanlığını hatırlatacak bir sistem kurmak için gelecektir.

Bu ufka doğru bizim çalışarak; fert olarak, toplum olarak, toplum temsilcileri olarak STK’lar olarak özveride bulunmamız gerekir.

İşte tam da burada ülkemizin anlamlı kuruluşları başta TÜSİAD, MÜSİAD ve diğer kuruluşlara çok büyük iş ve görev düşmektedir. Daha önceden yapılan yanlışlar ve milletimizden kopuk düşünceler olmamalıdır. Milletimizin yetiştirdiği imam hatip liseleri gibi milli değerlerimize uygun yapılara, ülkemizin tüm kurumlarına ters düşülmemelidir. Tüm milletimizi kucaklayan ve yeni medeniyetin tohumları olan gençliğimizin önünü açmak için olduğunca mücadele eden yönetim anlayışına destek olmaları gerekir.

Birliğimizi ve dirliğimizi her şeyin üstünde tutmak asli görevimiz olmalıdır. Yeni medeniyetin oluşumuna katkı sağlayan ve bu medeniyet için tarihte olduğu gibi destek olabilenlere ne mutlu.

Selam ve dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1374 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.