logo

Ukrayna-Rus Savaşı Bitsin ve İnsanlık Kazansın

Ukrayna-Rus Savaşı Bitsin ve İnsanlık Kazansın

Savaş nasıl olursa savaş olur, nasıl olursa olmaz?

Atalarımız da zamanında savaşmış tüm Dünyaya savaş etiğini, ahlakını ve insanlık dersini vermiştir. Hem daha öncesinde hem de altı asır süren Osmanlı döneminde savaş etiği vardı. İbadethanelere, hastanelere, yaşlılara, kadın ve çocuklara zarar vermediler. Hatta savaşta esir düşen askerlere dahi, gayet iyi davranmış, hakları gözetilmiş ve insanca muamele edilmiştir.

Haçlı seferlerine baktığımızda bu etik ve ahlaki değerlere dikkat edilmediğini görmekteyiz. Yakıp yıkılan şehirler, harap olan kentler, kütüphaneler ve yağmalanan her şey.

Yemen’de esir alınan Osmanlı ordusundan bir kısım askerlere su dolu havuz içerisinde çok kötü muamele yapılmış ve tüm askerlerin gözleri kör olmuştur. Cezayir’de çoluk çocuk demeden Fransızlar toplu katliamlar yapmıştır. Bosna’da aynı şekilde toplu infazlar yapılmıştır. Son olarak Irak’ta ve Suriye’de çoluk çocuk demeden bombalar atılmış ve aileler yok olmuştur. Suriye’de kimyasal silahlar da denenmiştir.

Peki, BM bu durumda ne yapmıştır? BM veya NATO ne işe yaramaktadır? Ukrayna’da aylardır süren NATO girişimleri netice vermiş midir? Bu savaş sadece bir Ukrayna-Rusya savaşı mıdır yoksa yeni Dünya düzeninin yeniden şekillenmesinin bir başlangıcı mıdır?

Gerek 1. Dünya Savaşında gerekse 2. Dünya Savaşında, savaşan ülkelere silah tüccarları ve para baronları, hem para hem de silah yardımı yapmıştır.

Dünyada Covit-19 kırılmasından sonra başlayan Kazakistan sonra Ukrayna Savaşı birileri tarafından bilinçli yapılmakta ve bunun devamının olacağı da tahmin edilmektedir. Tabi nedenler arasında kuşak yol projesini de unutmamak gerekir!

Kuşak yol projesi Avrupa ayağı: Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Hırvatistan, Çekya, Estonya, Gürcistan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Karadağ, Polonya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye, Ukrayna’dan geçmektedir.

Ukrayna Savaşı bir insanlık dramı ve savaş suçu sayılmalıdır.

Çünkü:

1. Hastane’nin vurulması,

2. Tankın bir sivil arabanın üzerine sürerek altına alması,

3. Çoluk çocuk demeden ölüme sebep olması,

4. Şu an 600.000’e yakın olan göç ve çıkışın sivil aile, kadın ve çocuklara zarar vermesi,

5. Rusya’nın Nükleer güçlerden bahsetmesi, kullanım talimatı vermesi,

Bu savaş insanlığın daha önce Suriye’de, Yemen’de, Afganistan’da, Bosna’da sınıfta kaldığı gibi sınıfta kaldığı bir savaştır.

Yeni Dünya düzeni eğer her güçlü ülkenin güçsüz ülkeyi alt ettiği ve ele geçirdiği bir düzen olacak ise o zaman tüm Dünyadaki küçük ülkeler tehdit altında olacaktır.

Adalet değil güç ön plana çıkacaktır. Düzen değil sömürü hâkim olacaktır. Güven değil korku hâkim olacaktır. Kardeşlik değil düşmanlık artacaktır. Yer altı ve üstü Zenginlikleri fakir ülkelerin değil zengin ve güç kullanan ülkelerin eline geçmeye devam edecektir.

Sonuç olarak zengin ve şımarık ülkeler daha fazla zenginleşecek, diğer ülkeler daha da fakirleşecektir. Adil servet dağılımı değil servet güçlünün elinde olacaktır.

Savaşlar olmaması için ve insanlığın yeniden ayağa kalkması için sevgi ve hoşgörüye ihtiyaç vardır.

İyi insanların Yenidünya düzeninde söz sahibi olması gerekir.

Yaşadığımız toprak ve yaşadığımız ülke için hep birlikte mücadele etmek ve insanlarımıza değer vermek zorundayız.

Çocuklarımızı sevgi, saygı ve değerlerine sahip çıkacak şekilde iyi yetiştirmek mecburiyetindeyiz.

Biran önce Ukrayna-Rus Savaşının bitmesi ve insanlığın kazanması dileğiyle.

Fethullah FAKIOĞLU

Etiketler: » » » »
241 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.