logo

Ukrayna’da Okuyan Türk Öğrenciler KKTC’de Okutulsun!

Ukrayna’da Okuyan Türk Öğrenciler KKTC’de Okutulsun!

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik işgal harekâtını başlatmasının ardından, Ukrayna’daki savaştan tahliye edilerek Türkiye’ye getirilen yaklaşık 6 bin Türk öğrenci mağdur olmuş durumda.

Türk öğrenciler Ukrayna’daki diploma programına, üniversitelere; uluslararası sınav sonucuyla ya da sınavsız kayıt yaptırdıkları için Türkiye’deki üniversitelerin yatay geçiş şartlarını taşımadıklarından eğitim hayatlarına devam edememektedir.

Bu öğrencilerimizin mağdur olmaması için gerekli kolaylığın sağlanması gerekmektedir. Yurt dışındaki üniversitelerde de Euro ve Dolar’ın artmasından dolayı okuma imkanı bulamayan bu öğrencilerimiz için acil bir proje üretilmelidir.

Hasbahçe Gazetesi olarak önerimiz şudur ki; yaklaşık 6 bin öğrencimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeki üniversitelere yerleştirilmesini, orada yetiştirilmesini, vatanına ve milletine faydalı evlatlar olması için imkânların seferber edilmesini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’dan, Sayın Milli Eğitim Bakanımız Mahmut ÖZER’den ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR’dan talep ediyoruz.

Bu gençlerimizin KKTC’nde okutulmasının; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığına da, uluslararası arena da tanınmasına da katkı sağlayacaktır.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

188 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.