logo

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) Kuruldu

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) Kuruldu

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) Kuruldu

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) Kuruldu
Bünyesinde çeşitli ülkelerde görev yapan gazeteci ve yazarların da yer aldığı Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) kuruldu.

Yurtiçi ve yurtdışı basın camiasını bir araya toplayan Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) uzun araştırma ve çalışmaların sonunda nihayet resmen kuruldu.

UYGAD Kurucu Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli
UYGAD Kurucu Genel Başkanı ve Mercek Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Derviş Canbekli, cemiyetleriyle birlikte basın camiasına yeni bir ses ve yeni bir nefes geleceğini söyledi. STK’ların önemine değinen Canbekli, “Türkiye’deki birçok dernek ve cemiyetler yerel ve bölgeselden öteye gitmiyor. Ülke geneline de hitap eden var ancak bunların sayısı yeterli değil. Biz; hem Türkiye genelini kapsayacak hem de çeşitli ülkelerde görev yapan gazeteci ve yazarları da bünyemize katarak uluslararası arenada söz sahibi olabilecek bir konuma gelmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yasa gereği 6 ay içinde 1.Olağan Genel Kurul toplantılarını yapmak durumunda olduklarını hatırlatan Mehmet Derviş Canbekli, bu toplantıdan sonra atak yaparak hedeflerine kısa sürede ulaşmayı planladıklarını anlattı. UYGAD’ın önemli projelere imza atacağını belirten Canbekli, şunları söyledi:

UYGAD Logo“Hem ulusal hem de yerel medyanın aynı çatı altında buluşma ve kaynaşmasına önemli katkı sunacağız. Medyanın sorunlarının ele alınacağı paneller düzenleyeceğiz. Bu toplantılarımıza ülkemizin tanınmış gazeteci ve yazarlarını davet edeceğiz. Eğitim seminerlerinin yanı sıra sosyal projelere de imza atacağız. Gazeteci ve yazarların yararlanacağı tatil merkezlerinin kurulması için girişimlerde bulunacağız. Özellikle büyük şehirlerde görev yapan üyelerimi TOKİ aracılığıyla konut sahibi yapmaya çalışacağız”

Kendisinin de yerel bir gazetenin imtiyaz sahibi olduğunu hatırlatan UYGAD Genel Başkanı Canbekli, dolayısıyla yerel meydanın içinde bulunduğu sıkıntıları çok iyi bildiğini bunun için de projeleri olduğunu söyledi. Yerel medyanın gazeteciliğin hakkını verecek şekilde yayın yapabilmesi için ekonomik sıkıntılarından arındırılmış olması gerektiğine dikkat çeken Canbekli, yerel ve bölgesel yayın yapan üyelerine katkı sağlayacak proje üreteceklerini anlattı.

UYGAD’ın diğer basın kuruluşlarıyla dayanışma içinde olacağını belirten Canbekli, “Birçok dernek bireysel hizmet peşinde koşuyor. Bizim amacımız toplumsal hizmetten yana olmak. Bizim anlayışımıza göre, gazetecilik sadece yazıp çizmekten ibaret olmayacak, toplumsal hizmetlere de kucak açacaktır. Üç beş kuruşa birilerine flaş patlatan değil, görevini hakkı ile yürüten gazetecilik olacaktır. İşte biz bu sistemi en kısa sürede oluşturmak için kolları sıvadık. Kapımız ilkeli, dürüst gazetecilere her zaman açık kalacaktır. Koltuk hiç kimsenin malı değil, hizmet edene emanet olacaktır. Biz bu vesile ile halka ve Hakk’a olan görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Hatta örnek bir Sivil Toplum Örgütü olma yolunda ilerleyeceğimize Allah’ın izniyle inanıyorum. Yüce Mevlamdan hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

UYGAD Genel Sekreteri Ayetullah Coşkun

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (UYGAD) Genel Sekreteri ve Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun,“Türkiye’de birçok yerel gazete ve hatta televizyon çalışanları geçim sıkıntısı çekerken birçok işletmeye verilen destekler maalesef basın sektörüne verilmiyor. Gazeteciler birilerine hizmet etmek zorunda kalıyor. Bunun da adı yandaş medya olarak lanse ediliyor. Bu cemiyeti birçok yerel medyaya verilmesi gereken hakları alabilmek, sosyal etkinliklerden faydalanmak, sosyal projeler hazırlamak, TOKİ ile bir araya gelerek gazetecilere basın sitesi tahsis etmek, sosyal projeler kapsamında lokal, yazlık tatil merkezi, spor tesisleri, misafirhane yani pansiyon gibi birçok imkânlar sağlamak dolayısıyla birlikte güzel çalışmalara imza atmak için oluşturduk. Ben yok biz varız. Yapacağımız çalışmalar örnek olmalı” dedi. Coşkun, “cemiyetimize üye olmak için bizlerle irtibata geçebilirsiniz” dedi.

UYGAD Kurucular Kurulu İlk Toplantısını Yaptı

UYGAD Kurucu Yönetim Listesi:
Kartal Cevizli Hukukçular Towers Sitesi’nde bulunan cemiyette; Mercekhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Derviş Canbekli, ulusal medyadan Takvim Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel, Mercekhaber, Milli Gazete, Haber 7 gibi gazetelerin Köşe Yazarı Prof. Dr. Ata Atun, TV Yapımcısı Yazar Zafer Kerey, Anadolu Ajansı eski bölge Müdürü Müslüm Aktürk, Kanal T Haber Spikeri Yusuf Doğmiş, 34 Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Bekir Hallaç, Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun, Marmara Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sabahattin Acar, İstanbul Times Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çetiner, Eğitimci-Siyasetçi Yazar Ahmet Al, Mercekhaber Gazetesi Genel Koordinatörü ve Yazar Mehmet Zengin, Mercekhaber Gazetesi Yayın Koordinatörü Yazar Nevzat Ertekinoğlu, Yazar Abdurrahman Yeşildağ, Tuzlapress Gazetesi Yayın Koordinatörü İslim Kübra Canbekli, yurt içi ve yurt dışı çeşitli illerden gazeteci, yazarlar, televizyon ile internet haberciliği üyeleri ile birlikte geniş bir kadro bulunuyor.

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti

UYGAD Adres ve İrtibat Telefonları:
Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti
Adres: Cevizli Mah. Mustafa Kemal Cad. Hukukçular Towers Sitesi
A BLok Apt. No: 66/A/39
Kartal / İstanbul
Telefon: 0216 – 970-16-01
Fax: 0850 – 220-04-51 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2028 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.