logo

UMADER Başkanlığına Zeynep Gürkan Seçildi

UMADER Başkanlığına Zeynep Gürkan Seçildi

UMADER Başkanlığına Zeynep Gürkan Seçildi

Uluslararası Mazlumların Derneği (UMADER), 1. Olağan Kongresini 03 Aralık 2017 Pazar günü Saat: 15.30’da İstanbul, Bahçelievler, Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Kongreye Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Star Gazetesi yazarı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt, Bahçelievler İlçe Mille Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut. AK Parti Şişli İlçe Başkan Vekili Orhan Altuna, İBB Başkan vekili İsmail Tunçgil, Adıyaman Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Yıldırım, UYGAD Basın Cemiyeti Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, GAP Gazeteciler Birliği İstanbul Temsilcisi Gökhan Bayram, Diriliş Postası Gazetesi Reklam Müdürü Süleyman Alpaydın, Neşe Film Yapım ve Prodüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Yılmaz, Sivas-Kangal Dernekler Federasyonu Başkanı Bekir Özyurt, TİMKİAD Başkanı Nihat Tanrıkulu, Sarıçiçek Dernek Başkanı Bekir Hallaç, ASİAD Başkan vekili Zülfikar Yeşil, Marmara Mardin Dernekler Federasyonu Başkanı Fuat Budur, Bahçelievler Belediye Meclis Üyeleri Selahattin Harputlu, Mehmet Ercan, Ahmet Hocaoğlu ve Mustafa Şahin, çok sayıda işadamları, bürokrat, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları, UMADER Yönetim Kurulu Üyeleri, Birim Başkanları, İlçe temsilcileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Kongrede Divan Başkanlığına Bahçelievler Belediye Meclis Üyesi Selahattin Harputlu seçilirken yardımcı üyeliğine GAP Gazeteciler Birliği İstanbul Temsilcisi Gökhan Bayram, ASGİAD Başkanı Ömer Yıldırım, UMADER üyesi Melek Özçoban ve UMADER Gençlik Kolları Başkanı Esengün Gürkan seçildi.

Programın sunuculuğunu Gazeteci ve TV Programcısı Recebiye Çataksezer yaptı.

Yaklaşık 6 ay önce İstanbul, Bahçelievler’de kurulan ve kısa adı UMADER olan Uluslararası Mazlumların Derneği 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile seçime giren kurucu Başkan Zeynep Gürkan, delegelerin bütün oyları alarak başkan seçildi.

UMADER Başkanı Zeynep Gürkan, “UMADER’i kurarken tek bir amacımız vardı o da mazlumların ve ihtiyaç sahibi insanların yüreğine dokunmaktır. Allah’a çok şükür beraber yola çıktığımız vefakâr ve de fedakâr yol arkadaşlarımız bu işin üstesinden geleceğine dair geçen süre zarfında kanıtladılar. Gelecekte başta yurt içi ve yurt dışında yeryüzündeki bütün mazlumlara el uzatmak ve onların gönül coğrafyasında yer edinmek için büyük gayret sarf edeceğiz. Temel felsefemiz gerçekleştireceğimiz hizmetlerle herkesin gıpta ile bahsedeceği Türkiye’nin önemli bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır. Günün 24 saati canla başla çalışacak iyi bir ekibimiz var Allah’a çok şükür. Bu konuda azimliyiz ve de kararlıyız. Bundan böyle fedakâr ve de cefakâr kadromuzla dur durak bilmeden, yağmur, çamur demeden, sıcak-soğuk demeden bu kervanda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu amaç doğrultusunda bana inanan ve güvenerek beni UMADER Genel başkanlığına seçen derneğimizin bütün üyelerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, 3 Kasım Engelliler Günü gibi anlamlı bir günde böyle bir kongrenin yapılması kongreye farklı bir anlam kazandırdığını belirtti. Başkan Develioğlu, “Dernekler hiç kuşkusuz vefakâr ve de cefakâr insanların işidir. Bu işler gönüllülük esasa dayalı olduğu için herkes bunu yapamaz ama UMADER ailesi yaklaşık altı ay önce kurulmasına rağmen ismine yakışır mazlum ve mağdurlarına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarıyla bu işin üstesinden geleceğine dair rüştünü ispatlamıştır. Bunun için UMADER ailesini burada yürekten kutluyorum. Böylesi aktif bir derneğin Bahçelievler’de kurulmuş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Yeryüzünde nerede olursa olsun mazlumların ve mağdurlara yardım eli uzatmak ve onların gönül dünyasına dokunmak kadar güzel bir duygu olamaz. Bundan böyle gelecekte gerek yurt içi ve gerekse yurt dışında bütün mazlumlara kucak açacak bir yuvası var. O da UMADER ailesidir. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yeni Başkanımız Zeynep Gürkan hanımefendiye ve bütün yol arkadaşlarına başarıların devamını diyorum” şeklinde konuştu.

Star Gazetesi Yazarı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Resul Kurt ve Yüce İnşaat’ın sahibi Adem Yüce birer selamlama konuşması yaptı. Kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, bundan böyle UMADER’in birer ferdisi olmaktan gurur duyduklarını söylediler.

Programın sonunda ise UMADER Basın danışmanı, Gazeteci ve TV Programcısı Recebiye Çataksezer, bestelediği “UMADER” isimli duygu yüklü şiiri okurken salonda bulunanları bir hayli duygulandırdı.

Kongre, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sonra erdi.

Hasbahçe Gazetesi olarak UMADER Başkanı seçilen Zeynep Gürkan’ı tebrik ediyor. Başkanlığının hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1771 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.