logo

Üsküdar-Çekmeköy Metrosu Açıldı

Üsküdar-Çekmeköy Metrosu Açıldı

Türkiye’de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, 21 Ekim 2018 Pazar günü Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

18 Aralık 2017 de ilk etabı Üsküdar ile Yamanevler arasında açılan hattın ikinci etabında yer alan Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl ve Çekmeköy istasyonlarının hizmete açılması ile birlikte hat 16 istasyon ve 20 km uzunluğa ulaştı. Metro hattında her 5 dakikada bir sefer yapılacak. Böylece, Sancaktepe’den Üsküdar’a 27, Ümraniye’ye 15,5 dakikada yolculuk yapılacak.

İstanbul’da yoğunluk bakımından en yoğun hatlardan bir tanesi olan Üsküdar-Çekmeköy hattı, Avrupa Yakası’na geçişi de kolaylaştırdı. Çekmeköy hattı ile, Yenikapı’ya 36 dakika, Taksim’e 44 dakika, Atatürk Havalimanı’na 71 dakika ve Olimpiyat Stadı’na 81 dakikada ulaşım sağlanabilecek.

Bölge trafiği rahatladı

Birinci etap olan Üsküdar-Ümraniye hattında günlük ortalama 90 bin yolcu taşınıyordu. Ümraniye-Çekmeköy hattının devreye alınmasıyla bir günde taşınan yolcu sayısı 2 katına çıktı. Bu rakam, raylı sistemlerde ek hatların devreye alınmasıyla yolcu sayısında görülen en fazla artış olarak tarihe geçti. 4 ilçeye doğrudan hizmet eden 20 kilometrelik hat, toplu ulaşımda da ilk tercih oldu. 179 bin 612 yolcunun metroyla taşınmasıyla bölge trafiğinde ortalama 50 bin aracın trafikten çekilmesine denk rahatlama sağlandı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1823 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.