logo

USPUM Genel Başkanı Muhammed Taha GERGERLİOĞLU’ndan Kurban Bayramı Mesajı

USPUM Genel Başkanı Muhammed Taha GERGERLİOĞLU’ndan Kurban Bayramı Mesajı

Ulusal Stratejiler ve Politikalar Üretme Merkezi (USPUM) Genel Başkanı Muhammed Taha GERGERLİOĞLU, Hasbahçe Gazetesi aracılığı ile tüm İslam âleminin, USPUM ailesinin ve Türk Milletinin Kurban Bayramını tebrik etti.

Gergerlioğlu, “İslam, her vesileyle nasıl ki insanı kurtarmayı hedefliyorsa, işte kurban ibadeti ile de yine aç insanları doyurmayı, belki bir yıl boyunca midesine et girmeyen kimseleri sevindirmeyi hedeflemektedir. “Rabbin için namaz kıl ve kurban kes” (Kevser, 2) ayetinin delaletiyle Hz. Peygamber “kimin hali vakti yerinde olur da  kurban kesmez ise namazgâhımıza yaklaşmasın” buyurarak bütün Müslümanları uyarmaktadır. Böyle bir uyarı ancak vacip olan bir ibadetin terk edilme ihtimali ya da endişesi için yapılır.

Bir kurban bayramını daha idrak edecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yakın çevremizde belki açlık içinde  kıvranan insanlar olmayabilir. Gazze’de, Bosna’da, Somali’de, Nijerya’da, Sudan’da, Suriye, Arakan’da velhasıl Afrika ve Asya başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde aç insanlar kurban bayramını  beklemektedirler. Eskiden ulaşım imkânları bu kadar gelişmiş değildi ve oralara ulaşmamız zordu. Şimdi o  kadar ki, internette çeşitli sivil toplum kuruluşlarının web sayfasına girer girmez bir tıklama kadar bize yakın  hale geldi. Artık haberimizin olmaması ve ulaşamama gibi bir mazeret de kalmadı.

Hayır tarlası önümüzde bizi bekliyor, biçelim biçebildiğimiz kadar. Dünyayı ahiretin tarlası haline getirmek bizim elimizde. “Dünyada verdikleriniz sizin, vermedikleriniz size ait değildir” diyen peygamberimiz mazlumların, açların  yanında yer almaya bizleri davet ediyor.

Teşrik tekbirlerini Arefe gününden itibaren unutmayınız. Kainatın Yaratıcısı ve Alemlerin Rabbi Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun! Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olsun. Kurban Bayramınız mübarek olsun” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

267 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.