logo

Uyanmak İstemez misin, Güvercin Uykusundan?

Uyanmak İstemez misin, Güvercin Uykusundan?

Yazar Mehmet Korkmaz’ın ilk hikâye kitabı “GÜVERCİN UYKUSU”, MGV Yayınları’ndan çıktı. Bu kitap, güvercin uykusundaki bir gencin ve onu uyandırmaya çalışan bir dervişin hikâyesidir.

Kitabı hakkında görüş aldığımız Yazar Mehmet Korkmaz, “Derler ki, güvercinler uyumazmış. Yorulduklarında, her an uyanacakmış gibi hafif bir uykuya dalarlarmış. Hatta bir gözü uyurken, diğer gözü nöbet tutarmış tehlikelere karşı. Bu yüzden çok kısa sürermiş uykuları. İnsanoğlu, bir güvercin uykusu kadar kısa, hatta ebedi sonsuzluk karşısında güvercin uykusunun ta kendisi olan dünya hayatını tanımalı ve hesap verme vakti gelene kadar geçen kısa sürede aşkı arayıp aşk ile yaşamayı bilmelidir. Derviş’in de dediği gibi; “Uyanmak lazım evlat! İnsanın gördüğü düşler hep bir güvercin uykusudur. Çok uzun sürmez. Anlıktır, bir nefes misali… Haydi, evlat uyan şimdi! Güneşi yarensiz bırakma… Yola çık, ölümsüz sevdalar için. Bu hikâye kitabında güvercin uykusundaki bir gencin ve onu uyandırmaya çalışan bir dervişin hikâyesini anlatmaya çalıştım” dedi.

Kitaptan bir bölüm:

Ey insan zaman su gibi akarken, bir dakika düşünmek ister misin? Bu zaman her gün seni hesap gününe doğru çekerken uyanmak istemez misin Güvercin Uykusundan… Bak dün bebektin sonra çocuk oldun genç oldun şimdi ise saçların ak düşen bir büyük insan oldun… Haydi, çok geç olmadan uyan şimdi… Bizi bekliyor ölümsüz sevdalar… Okumak ayrıcalıktır. Oku ne olursan ol Oku.

Yazar Mehmet Korkmaz’ın “Güvercin Uykusu” kitabını kitap marketlerden ve MGV Yayınevi’nden temin edebilirsiniz. Hasbahçe Gazetesi olarak şimdiden iyi okumalar dileriz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2122 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.