logo

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Yapıldı

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Yapıldı

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Yapıldı

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri

Kağıthane Belediyesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve TÜRKSAT işbirliğiyle düzenlenen “Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri” ne katıldı.

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri İstanbul Haliç Kongre Merkezi

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde, MÜSİAD ile TÜRKSAT’ın işbirliğinde 11-12 Aralık’ta gerçekleşen “Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri”nin açılış programına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezinde, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu “Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri”ne 6 bin 500 kişi katıldı. 2 gün boyunca eş zamanlı olarak 8 toplantı salonunda 20’yi aşkın panel, seminer ve konferansın gerçekleştirildiği etkinlik sona erdi.

Türkiye 4,5 G'ye geçiyor

Uydu ve uzay teknolojileri alanında tüm paydaşları bir araya getiren Türkiye’deki ilk ve tek etkinlik olan “Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri”ne, aralarında Japonya, Amerika, İngiltere, Afganistan, Polonya, İsveç ve Hollanda gibi ülkelerden firmaya da konuşmacıların yer aldığı 6 bin 500 kişi ziyaret etti.

Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde Yapıldı

Dünyada ilk kez halka açık, 4K telekonferans ile TÜRKSAT 4B uydusundan ilk yayının da yapıldığı etkinlikte 1 milyar dolarlık milli uydu ekosisteminin oluşturulması, 4.5G – 5G teknolojilerine yerli katkı desteğinin sağlanması, e-devlet kapısının bölgesel bir marka haline getirilmesi gibi konular ulusal ve uluslararası katılımcıların katkısıyla ele alındı.

Kağıthane Uzay Çağını Yaşıyor

E-devlet ile alakalı hizmetlerini sunmak ve yeni teknolojileri yerinde gözlemek amacıyla programa katılan Kağıthane Belediyesi ayrıca etkinlikte bir stant da sergiledi.

Kağıthane Uzay Çağını Yaşıyor

Bu kapsamda “bilgi duvarları, dijital kütüphane, sosyal medya hesapları, mobil uygulamalar, e-belediye hizmetleri, süreç bazlı kent bilgi sistemi ve coğrafi bilgi sistemi gibi Kağıthane Belediyesi’nin dijital hizmetleri tanıtıldı. Stant da ayrıca Kağıthane Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım filminin gösterimi de yapıldı. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1475 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.