logo

UYGAD Yönetim Kurulu İftar Yemeğinde Buluştu

UYGAD Yönetim Kurulu İftar Yemeğinde Buluştu

UYGAD Yönetim Kurulu İftar Yemeğinde Buluştu

UYGAD Yönetim Kurulu İftar Yemeğinde Buluştu

UYGAD (Uluslar arası Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti) yönetim kurulu toplantısı, Büyükdere Caddesi, Ecza Sokak, No:4, Levent’de bulunan Pol Center Toplantı salonunda 23 Haziran Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantı sonrası iftar programı ise, Balat’da ki Osmanoğlu Kebap Cesur Usta ev sahipliğinde yapıldı.

UYGAD Yönetim Kurulu Toplantı

Toplantıya, UYGAD Başkanı ve Mercekhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Derviş Canbekli, Hukuki işlerden Sorumlu Başkan Av. Aydoğan Ahıkan, Radyo ve Televizyonlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Kerey, Mali işlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nevzat Ertekinoğlu,Genel Sekreter Diriliş Postası Yazarı Gazeteci Tuna Öztunç, Akit Tv Programlar Koordinatörü, Okan Çetindağ, Akit Tv Genel Yayın Yönetmeni Bülent Sarıdiken, Avrupa Temsilcisi Adige panorama Y.Y.K İmtiyaz Sahibi Muzaffer Kaplan, Pozitif News YKB. PEED İmtiyaz Sahibi İsmail Çavdar, Marmaranın Sesi Gazetesi yönetim kurulu Başkanı Sabaattin Acar, Mercek Haber gazetesi yazarı Zeki Barut,Mercek Haber Yayın Kurulundan Sami Çiriş,Eğitim’den sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Başkan Yardımcısı Müslüm Aktürk, Fuat Bodur ve Denetleme Kurulu’ndan Mehmet Zengin katıldı.

Yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu ve üyeleri şu hususlar üzerinde çalışmalar yapılmasına karar verdi; UYGAD’a ait, Gazete veya bir dergi, kendisine ait ikinci bir yönetim binası, cemiyete uluslararası, ulusal ve yerel üyeler kazandırılması, uluslararası gazeteci ve yazarlarında bu çatı altında toplanmasının sağlanması, UYGAD’ın uluslararası kongreler, sempozyumlar düzenlemesi, sanatta, magazin de, spor da ödüller vermesi, sürekli yeni fikirler üreten ve faaliyet gösteren bir yapının oluşturulması.

UYGAD Yönetim Kurulu İftar Yemeği
Amaç, bireysel değil toplumsal olmal
ı
Toplantıda yönetim kuruluna hitap eden UYGAD Başkanı Mehmet Derviş Canbekli; ” 2 ay içerisinde genel kurula giderek tüm alt yapımızı oluşturacağız. Kadromuzu oluşturup görev dağılımını yaptıktan sonra daha sağlam adımlarla Türk ve Dünya medyasına yeni bir soluk, bir heyecan getireceğimize canı gönülden inanıyorum. Yönetim kurulumuz ve üyelerimizin de ortak kararıyla üzerinde çalıştığımız ve karara vardığımız birçok projelerimiz var, bunları da en kısa zaman da hayata geçirerek gücümüze güç katacağız. UYGAD’ın tanıtımını iyi bir şekilde yapmalıyız ki insanlar böyle bir cemiyetin işlevlerinden ve fonksiyonlarından haberdar olsun. Bunun içinde en önemli görev yerel medyaya düşüyor. Yerel medyayla alt yapımızı oluşturup üzerine ulusal medyadan da arkadaşlarımızı bünyemize katarak çok çabuk yol kat edeceğimize inanıyorum” dedi.

Üyelerimizin hefedefleri büyük olmalı
UYGAD için çok önemli gazetecilerle irtibat halinde olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Diriliş Postası Yazarı Tuna Öztunç ise şöyle dedi; Bir çok önemli gazeteci ile konuştum. Fakat birçoğunun ilk sorusu UYGAD’a üye oluruz ama ne yapacağız, faaliyetleri nelerdir diye sordular. Buradan yola çıkarak UYGAD acilen hedeflerini, yol haritasını ve hangi faaliyetleri gerçekleştireceğinin kararını vermelidir. Bizim için ilk etapta önemli olan konular bunlar olmalıdır. Bir diğer önemli nokta ise üye kaydına başladıktan sonra çekirdek yapımızı oluşturmaktır. Üye meselesine gelecek olursak, üye olacak kişilerin vizyonları geniş hedefleri büyük olmalı.

UYGAD Yönetim Kurulu İftar
Yönetim yapısı çok önemli
UYGAD Radyo ve Televizyon Genel Başkan yardımcılığından sorumlu Zafer Kerey; 2008 yılında büyük bir kooperatifin genel başkanlığını yaptım. Böyle oluşumlarda kuruluş ve yönetim yapısı çok önemlidir. Bir çekirdek yapının bir an önce oluşması ve üye kayıtlarının alınması bizler için daha faydalı ve sağlıklı olacaktır. Buradaki herkes istese ayrı ayrı dernek kurabilir, burada önemli olan hepimizin ortak bir güç çerçevesinde birleşmesidir. Vizyonu ve misyonu geniş olan arkadaşlarımızla yolumuza devam etmek bizlere güç katacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Gönül dostlarına ihtiyaç var
Hukuki işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Aydoğan Ahıkan, Değer ve kriterleri belirlememiz birler için çok önemlidir diyerek şunları vurguladı; Yönetim kurulu arkadaşlarımızla aynı fikirdeyim. Bize çekirdek yapının oluşturulması ve yol haritamızın belirlenmesi lazım. Nitelikli referansı olan Gazeteci ve Yazarlardan oluşan bir yapı içerisinde olmalıyız. Cemiyet toplantılarına katılmayacak maddi, manevi cemiyete destek sağlamayacak hiç kimse aramızda yer almasın, kurumsallaşma bizler için önemlidir. Çalışmalarımızı bu yönde yapalım. İllere sorumluluğu üstlenecek temsilcilikler verelim. Bölge toplantıları yapalım.

UYGAD Yönetim Kurulu İftar Yemeği Düzenledi
Avrupadan katılmak isteyenler var

Avrupadan Sorumlu Temsilci Adige panorama Y.Y.K İmtiyaz Sahibi Muzaffer Kaplan’da, “Almanya’dan, Hollanda’dan ve İngiltere’den birer üye getirebilirim. Şartlarını hep beraber aramızda oluşturmalıyız. Dışarıdan gelen çatlak sesler elbette olacaktır ama bizleri asla yıldırmayacaktır, meyve veren ağaç taşlanır”dedi.
Genel Başkan Canbekli son olarak,”İftar programında UYGAD Yönetim Kurulu’nu ve üyelerini gerek ikramlarıyla gerekse misafirperverliği ile ağırlayan Osmanoğlu Kebap Cesur Usta Çalışanlarına UYGAD adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Haber: Özkan Işılgan / UYGAD

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2037 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.