logo

UYGAD’dan Mescid-i Aksa Tepkisi

UYGAD’dan Mescid-i Aksa Tepkisi

UYGAD’dan Mescid-i Aksa Tepkisi

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail’i Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği (UYGAD) Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli yaptığı açıklamayla kınadı.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail’i UYGAD Basın Cemiyeti olarak kınıyoruz diyen Başkan Canbekli: Özgürlüğü ve demokrasiyi benimseyen Avrupa’nın sessiz kalışı, Hak ve hukuk üstünlüğünü güya kabullenen ABD’nin yanı sıra dünya liderlerinin suskunluğu manidardır. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarından vaz geçmesi için uyarılmalı uluslararası cezaya çarptırılmalıdır. Dünya Medeniyetler İttifakı (Birliği) bir araya gelmeli ve bu yaptırımlara derhal son verilmesi için girişimde bulunmalıdır. Aksi takdirde sonuçlarının çok daha büyük boyutlara çıkacağının belirtisi olur.

İsrail’in zaman zaman Filistinlilere yaptırımlar uygulaması, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması ilk girişim değildir.

Bu tutumdan vazgeçmeyen İsrail hükumetini basın ve medya Sivil Toplum Örgütü olarak kınıyor, dünya medyasını göreve davet ediyoruz” dedi. 

Etiketler: » » » » » » » » »
694 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.