logo

Viranşehirliler Derneği 20 Yaşında

Viranşehirliler Derneği 20 Yaşında

Viranşehirliler Derneği 20 Yaşında

İstanbul’daki binlerce dernek arasında binası, faaliyeti, maddi-manevi yardımlarıyla ön sıralarda yer alan Viranşehirliler Derneği, 20. kuruluş yıldönümünü verdiği iftar yemeğiyle kutladı.
İstanbul’da kurulu 20 binden fazla STK arasında, gerek binası gerekse yaptığı yardım, hasenatlarıyla kamuoyunun dikkatini çektiği Viranşehirliler Derneği. Kuruluşunun 20. yıldönümünü dernek binasında verdiği iftar yemeğiyle kutladı.

İftar yemeği ve kuruluş yıldönümüne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Milletvekillileri Nurettin Nebati, Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Viranşehir Kaymakamı Ömer Cimşit, Danıştay Üyesi Ahmet Saraç, Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, Şanlıurfa Dernek Başkanı Av Müslüm Kayacan, Zeytinburnu Şanlıurfa Dernek Başkanı Murat Tufan, MARMARADER Başkanı A. Fuat Bodur, UYGAD Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

GABİDER (Güneydoğu Aydınlar, Bürokratlar ve İşadamları Derneği) Başkanı Mehmet Kolbudak’ın sunuculuğunu yaptığı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecenin ilk konuşmasını yapan Viranşehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Mehmet Aba’nın, “Birçoğumuzun öğretmeni olan dernek başkanımız Necati hocamızı o kadar seviyor, sayıyoruz ki fetva çıksaydı heykelini yaptıracaktık. Ama vefat etse bile ruhunu üzerimizde hissedeceğiz” davetlileri tebessüm ettirdi.

İstanbul Viranşehirliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Necati Erol, “uzun yakın demeden türlü zorlukları aşıp 20. geleneksel iftar yemeğinde ve derneğin kuruluş yıldönümünde bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dernek binalarında verdikleri geleneksel iftar buluşmalarının büyük fedakârlıklarla oluşturulan bir sevgi ve hayır tablosu olduğuna dikkat çeken Erol, “Gözlerinizdeki neşe bizleri sevince boğuyor. Sizler evlerinizde iftar açabilirdiniz. Ama buradaki birlik ve beraberlik, dayanışma ve sosyal sorumluluk duygusunu yaşamak ayrı bir sevinç ve ayrı bir hazdır” dedi.

Derneklerinin 1997 yılında Aksaray’da küçük bir apartman dairesinde kurulduğunu hatırlatan Başkan Erol, şöyle devam etti: “O günden bu güne kadar başta sünnet organizasyonları, cenaze aracı, yol asfaltlamaları, yüksekokul eğitimi ve öğretime açma, Viranşehir Belediyesi’ne bir kanal kazıcı kepçe gönderme, öğrenci bursları gibi hizmetler faaliyetlerimizden bir kaçıdır. Fakat en büyük faaliyetimiz şu anda iftar yaptığımız 4,5 katlı muhteşem hizmet binamızdır. Bu binanın oluşmasında arsanın bir bölümünü bağışlayarak büyük kakı sağlayan hemşehrimiz iş adamı H. Suphi Akışık’a huzurunuzda teşekkürlerimi bildiriyorum.”

40 ÖĞRENCİYE BURS

Yardıma muhtaç Viranşehirlileri tespit edip onları rencide etmeden yardım paketlerini evlerine bizzat ulaştırdıklarını vurgulayan Erol, bu yılda burs vermeye devam ettiklerini söyledi. 1997 yılından bugüne kadar burslu öğrencilerin eğitiminin aksamadığını belirten Başkan Erol, okuttuğu öğrencilerin doktor, eczacı, avukat, işletmeci, öğretmen, mimar, öğretim görevlisi gibi birçok meslek gurubunda yer aldığını kaydetti. Erol, bu yıl okuttukları 40 öğrenciden 9’unun daha mezun olduğunu ifade etti.

SÖZ SAHİBİ STK OLMA YOLUNDAYIZ

Dernek olarak sosyal faaliyetleri de aksatmadıklarını hatırlatan Başkan Erol, konuşmasını şöyle tamamladı: “Hasta olan hemşehrilerimizi yönetim kuruluyla birlikte hastaneye gidilerek ziyaret ettik. İhtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım elini uzattık. Yine hemşehrilerimizin cenaze işleriyle ilgilendik. Ayrıca, cenazeler cenaze sahibinin isteğine göre gerektiğinde hava yolu veya karayoluyla memleketlerine gönderildi.

2011 yılından beri kurulan Kadınlar Kolu çalışmalarımız devam etmektedir. Bu faaliyetler birbirleri ile dayanışma, kaynaşma ve çeşitli etkinlikler yaparak bütünlük sağlamıştır.

Danışma Meclisimiz ayda bir kez dernek binasında toplanarak hemşehrilerimizin sorunlarını dile getirmiş, tespit edilen sorunların süratle çözümü için çapa sarf etmiştir.

Derneğimiz bütün bunlar neticesinde ülkemizin söz sahibi STK olma yolunda ilerlemektedir. Bunun en somut göstergesi derneğimiz kurucularından Sayın Mehmet Akyürek ve Sayın Nurettin Nebati Viranşehirli olarak milletvekili seçilmişlerdir ve bizi Yüce Meclis’te başarı ile temsil etmektedirler.

Dernek binamızda taziye, düğün, kına, sünnet, konferans, panel ve diğer etkinlikler yapılmaktadır. Bunun yanı sıra derneğimiz bir işletme gibi çalışmaktadır. Sizleri de bu derneğin işletmesinde yer almanızı temenni ediyoruz.

Başta ilimiz Şanlıurfalılar Derneği olmak üzere tüm ilçe dernekleriyle koordine sağlayarak ilimize en yararlı hizmetleri sunma azmi ve gayreti içerisindeyiz.“

Başkan Erol, konuşmasında geçtiğimiz günlerde helikopter kazası şehit olan askerlere de Allah’tan rahmet diledi.

GÖNÜL BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, 20 yılını dolduran Viranşehirliler Derneği’ne hem 20.yaşı hem de İstanbul’da hemşehrileriyle birlikte tesis ettikleri bu birlik beraberlik ortamı dolayısıyla tebrik etti. Şanlıurfa’da görev yaptığı süre içinde ve sonrasında Şanlıurfalılarla olan gönül birliğinin devam edeceğini belirten Vali Tuna, şöyle devam etti:

“Bizler görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz ama tabii ki sizlerin her zaman desteğine ihtiyacımız olacak. Şanlıurfa’ya bu ülkenin ihtiyacı var. Bugün her zamankinden daha ihtiyacı var. Şanlıurfa peygamberler şehri, insanlığın ilk başladığı noktalardan biri ve birçok medeniyetin gelip geçtiği yer. Bunların hepsinden bir nebze almış ve farklı renkleriyle ortak bir kültür oluşturmuş, İslam dünyasının da çok önemli bir şehri peygamberler şehri olması hasebiyle ilk insandan başlayarak bir çok peygamberin ayak izlerinin olduğu mübarek bir şehir. Şanlıurfa tarihimiz açısından, medeniyetimiz açısından özellikle sahip çıkmamız gereken bir yer.  İnsanlığın ortak mirası olan eserler var dolayısıyla biz ne diyoruz; Şanlıurfa insanlığın başkentidir.”

SABRIN BAŞKENTİ

Şanlıurfa’nın 5-6 yıldan bu yana 500 Suriyeliyi misafir edip ekmeğini paylaştığını vurgulayan Vali Tuna, bunu yapabilen başka bir yerin olmadığını dolayısıyla Şanlıurfa’nın; insanlığın, cömertliğin, sabrın başkenti olduğunu kaydetti.

Viranşehir’in çok hızlı bir gelişim içerisinde olduğunu bunu net bir şekilde görebildiklerini vurgulayan Vali Tuna, şunları ifade etti:

“İnşallah Eyüp Nebi’de birlikte yapacağımız çalışmalardan sonra Viranşehir’in cazibesi çok çok daha fazla artacak ve önümüzdeki yıllarda Şanlıurfa’ya gelenlerin mutlaka gidip görmesi gereken bir yer haline gelecek. Bunun net bir şekilde size ifade etmek istiyorum. Şanlıurfa, Viranşehir’iyle, Halfeti ve Harran’ıyla ve diğer bir çok mirasıyla, gelip birkaç günde gezilemeyecek bir il aslında.  Bunu çok iyi tanıtmamız ve anlatmamız gerekiyor. Bunun için çok iyi bir atağa geçtik Ankara’dan başladık. Tanıtım Günleri’ne sonbaharda İstanbul’da devam edeceğiz. Bütün kurumlar olarak elbirliğiyle, gönül birliğiyle Şanlıurfa’nın bütün değerlerini Anadolu’nun bütün insanlarına ve dışarıdaki kardeşlerimize gönül medeniyetimizin varisi olan bütün ülkelere anlatmamız gerekiyor.”

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ ŞEHRİ

Şanlıurfa’nın sanayide de geliştiğini ve artık yer bulmakta zorlandıklarını belirten Vali Tuna, “Sanayi parseli vermek zorlaşıyor, OSB’lerde yer olmayacak.  O yüzden ilçelerde de OSB’ler hızlı bir şekilde kuruluyor” dedi.

Turizmde bu sene geçen seneyi en az 2’ye katlayacak bir netice beklediklerini kaydeden Tuna, “Bunun işaretleri şimdiden aldık. İlk 5 ayda 350 bin kişi ilimizi ziyaret etti. Yılsonuna kadar bir milyonu yakalayacağız inşallah.” diye konuştu.

HUZURUN KİYMETİNİ BİLELİM

Şanlıurfa için en önemli sermayenin genç nüfus olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa Valisi Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin yaş ortalaması 31, Şanlıurfa’nın ise 19. Şanlıurfa, Türkiye’nin en genç vilayeti. 2 milyon nüfusumuz var bu nüfusun en az bir milyon 350 bini genç; 0-28 yaş arası. İnşallah geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler bunlar. Bizim bundan sonraki esas işimiz bizim bu nüfusu iyi eğitmemiz, nitelik kazandırmamız, onları meslekler sahibi yapmamız. Bunun için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor.  Okul olmayan köy kalmayacak. Çocuklarımızı çok iyi yetiştireceğiz.  Bundan 3-5 sene sonra Şanlıurfa, Viranşehir tarımda, sanayide, turizmde çok iyi bir duruma gelecek inşallah.  Hükümetimizin ve milletvekillerimizin katkılarıyla yapılan hizmetler hızlı bir şekilde devam edecek, yeter ki biz sahip olduğumuz huzurun, barışın kıymetini iyi bilelim. Birlik, beraberlik içinde olalım, yanlış hesap yapanlara fırsat vermeyelim.”

Söz konusu etkinlikte ayrıca Vali Güngör Azmi Tuna ve derneğin bugüne gelmesinde katkısı olan isimlere birer plaket verildi.

Haber: Müslüm Aktürk

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1867 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.