logo

“Yanık Devrem” Oyunu İlk Kez Kağıthane’de Sahne Aldı

“Yanık Devrem” Oyunu İlk Kez Kağıthane’de Sahne Aldı

“Yanık Devrem” Oyunu İlk Kez Kağıthane’de Sahne Aldı

Yakaza Tiyatrosu tarafından sahnelenen Hale Canat Cürgül’ün yazıp Erol Karaduman’ın yönettiği “Yanık Devrem” oyunu ilk kez 15 Ekim Pazartesi günü Saat: 20.00’da Seyrantepe Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluştu.

Yakaza Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Birol Cürgül, yeni oyunlarının seyirciyle ilk kez buluşmasının büyük heyecanını yaşadıklarını söyledi. Cürgül, bugüne kadar “Şehidin Türküsü”, “Bana Mahşeri Anlat”, “Sıradışı Martı” gibi yetişkin oyunlarının yanı sıra “Yürekteki Güç”, “Oyuncakçı Dükkânı” gibi çocuk oyunlarını da sahnelediklerini dile getirdi.

Yaklaşık iki aylık yoğun ve yorucu bir prova süreci geçirdiklerini aktaran Cürgül, ” Yaklaşık iki saat süren iki perdelik oyunun sonunda seyircinin güzel tepkileriyle karşılaşmak tüm yorgunluğumuza değdi doğrusu. Oyunumuzun bir komedi oyunu olması nedeniyle sürekli yüksek tempo gerektiriyor. Seyirciyi bir komedi oyununda 120 dakika boyunca sahneden koparmadan oyuna bağlamak ve sonunda oyunu beğendiklerini görerek onları selamlamak hem çok zor hem de mükemmel bir duygu” dedi.

Oyunun konusu özetle şöyle:

“Hakkı, annelerini erken yaşta kaybeden iki çocuğuna hem anne hem baba olmak için çabalar. Onların peşinde koşmaktan iyice yorulsa da haytalıktan başka işe yaramayan büyük oğlu ve tiyatrocu olmak için her yolu deneyen küçük oğlu için saçını süpürge etmeye devam eder. Her şeyi takip ve merak eden, oradan oraya laf taşıyan komşuları da her dakika kapıda bitivermektedir. Bir gün eve herkesin başka biri olduğunu zannettiği bir misafir gelir. Hepsinin yanıldığı, sonunda ortaya çıkacaktır.”

Oyuncular: Birol Cürgül, Fatih Mehmet Koç, Erol Karaduman, Mustafa Özakbaş, Cihad Tayyib Durukan, Oktay Ergin ve Mustafa Sefa Güvenir

Dekor tasarımı: Hasan Çıtlak

Kostüm tasarımı: Bilal Sadık Suhuf

Ses ve ışık: Sabatullah Çelik ve İsmail Hakkı Hafız

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2455 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.