logo

Yapay Güneş Projesi ve Diğer Buluşlar

Yapay Güneş Projesi ve Diğer Buluşlar

Dünyanın her yerinde farklı teknolojik gelişmeler, 21.yy.’da buluş ve insan hafızasını zorlayan teknikler ortaya konmaktadır.

Yapay güneş diğer adı ile füzyon projesi, yapay ay projesi, uçan arabalar ve trafikteki değişim, uçabilen insan ve arabasız ulaşım, Mars’ta veya başka gezegende yaşama, uzay aracı ile turistik gezinti, insanların tek merkezden idaresi vb. Çipli insanlar, nakit para yerine sanal ödeme sistemleri…

Çin’deki 1. Çalışma; Hefei’deki sıcaklığı 100 milyon dereceye ulaşan “tokamak (East) projesi” olmuş, bu ise HL-2M Nükleer füzyon ile 200 milyon C dereceye ulaşan bir proje, belirtilen güneşin 13 kat fazlası sıcaklık bu.

Dünya’da Nasa, Esa, SpaceX, Blue origin, gibi firmalar uzay yarışında hızlı çalışmalar yapıyor.

Çin’deki China National Nuclear Corporation-CNNC deneyle adından söz etmekte.

Hatta 2021 yılında Çin füzyon mühendisliği test reaktörü adlı bir tesis açmayı planlamakta. Bu reaktör açılırsa bir çığır açılabilir. Temel amaç bu reaktörleri birkaç saniye veya saat değil, aylarca hatta yıllarca sabitleyerek çalıştırmak. Bu arada tesisin güvenliği de ayrıca önemli olacak. Fakat bu sistemin ticariye dönmesi ve kullanılabilmesi 2030-2040 yıllarında ancak olabilecek.

Çin’deki diğer çalışma yapay ay projesi, bu da 2022 yılında uzaya gönderilmesi planlanmış. Bu projedeki hedefin yılda 170 milyon USD’lik elektrik tasarrufu sağlamak.

İsveç’te 2022 yılından itibaren tüm parasını dijital paraya çevirmek, Bankomatlar, diğer ödemeler bitcoin vb. ile yapmak planlanmış.

Ülkemizde her tür çekişmeyi, her tür birbirimizi ötekileştirmeyi bir tarafa bırakmak son derece önemli!

14.yy.’da başlayan 17.yy.’a kadar devam eden Fransız Rönesans’ı ile dünyamız yepyeni bir döneme girmişti. Şu anda yaşananlar yeni bir Rönesans niteliğinde hatta daha da gelişmeye açık. Eğer bu hızı ve teknolojiyi yakalayamaz isek ki yakalamak zorundayız, o zaman bizim ve geleceğimizin nasıl bir dünya içinde olacağını tahmin etmek dahi zor.

Aklımızı ve beynimizi yormamız gereken çok şey var, bırakalım kısır döngü çekişmelerini ve kendimize gelelim!

Her fikre saygılı olmayı, buluş ve teknolojiye sahip çıkmayı, gelişime açık olmayı, hoşgörülü olmayı, bir hedef üzerine yoğunlaşmayı, araştırma ve geliştirmeye önem vermeyi, birbirimizi dinlemeyi, kültürümüzle ve tarihimizle barışık olmayı, öğrenici ve öğretici olmayı, 50-100 yıllık hedefler ve planlar üzerinde durmayı, yapmayı ve uygulamayı başlatalım.

Bulunduğumuz çağ çok önemli, çağı yakalamak ve gereken adımları atmak, müesseseler kurmak, gençlerimize mevcut ortamda kolay ve teknik eğitim seferberliğini başlatmak ve onları zamana adapte etmek çok çok mühim.

Belirttiğim teknoloji ve Rönesans ile dünyamız yepyeni bir döneme girmiştir. Şu anda yaşananlar yeni bir Rönesans niteliğidir.

Eğer bunu elit çevre ve oligarşi baronlarına bırakırsak, o zaman bizi ve diğer insanlara hizmet etmek isteyen herkesi açıkça zor günler beklemektedir diyebilirim.

Bizlere düşen görevi yapmak ümidiyle.

Sevgi ve saygı ile

Fethullah FAKIOĞLU

1048 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.