logo

Yaşama Şansım Belki de Sensin!

Yaşama Şansım Belki de Sensin!

Belki de Sensin Platformu, 20 Ağustos Cumartesi günü Saat: 15.00’da Beyoğlu Tatavla Sahnesi’nde bir program düzenledi.

Beyoğlu Tatavla Sahnesi Belki de Sensin

Programa Belki de Sensin Platformunun Sosyal Girişimcileri Başkan Aykut Kadir Kurt, Lütfiye Genco, Beste Diriöz, Serkan Ünvermiş, Naz Özdaş, Cemre Kıralioğlu, Erkan Can Çakıroğlu, Cansel Kaplan, Ezgi Kübra Demir, Okan Mavzer, Öznur Onur, Simge Okan, Sibel Ayşe Yücel, Melek Osmanoğlu, Konuşmacılar Kızılay İstanbul Kök Hücre Bölge Sorumlusu Nesrin Gürsul Akdağ, Alp Şen Vakfı Temsilcisi Ceyda Yılmaz, UYGAD Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve Mercek Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Derviş Canbekli, Genel Sekreter ve Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmenimiz Ayetullah Coşkun, 34 Gündem Gazetesinden Bekir Hallaç, Pusula Gazetesinde Emin Doğan, Marmaranın Sesi Gazetesinden Sabahattin Acar, Kırmızı Bülten Gazetesinden Mehmet Remzi Tanış, Aktüel Haber Yönetim Kurulu Başkanı Osman İslam ve onlarca gönüllü katıldı.

Belki de Sensin Platformu Başkanı Aykut Kadir Kurt

Programın açılış konuşmasını Belki de Sensin Platformu Başkanı Aykut Kadir Kurt yaptı. Kurt, “Bizler sade vatandaşlar olarak gönüllü olarak çalışıyoruz. Akşam iş çıkışı ve hafta sonları üyelerimizle beraber çalışıyoruz. Bizler vatandaş olarak bu sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Basının da sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum. Bizim anlattığımız gibi onlarda insanlara anlatsınlar. Daha çok kişiye ulaşmak adına onlarda görevlerini yerin getirsin istiyoruz” dedi. Kurt, “Donör olacak adaylar süreçten korkmasınlar ve kesinlikle ertelemesinler. Lütfen sevdiğiniz herkese bu konudan bahsedin. Sakın ertelemeyin! Sizin erteleme lüksünüz olabilir ama yatağında nakil bekleyen çocukların “ben haftaya da yaşasam olur!” deme şansları yok! Kök hücre donörlüğünü bir hayat sigortası olarak düşünün ve her gün anlatabileceğiniz kadar insana bu meseleden bahsedin. Bunu yapmadığınızda birilerinin yaşamını elinden alma ihtimaliniz olduğunu bilmelisiniz. Lütfen size en yakın Kızılay gönüllü verici merkezine giderek donör olun. İstanbul’da 5 Kızılay Kan Merkezi var. Bunlardan Çapa ve Kartal gece 23.30’a kadar açık. İş çıkışı gidip kan örneği verebilirsiniz” dedi.

Kızılay İstanbul Kök Hücre Bölge Sorumlusu Nesrin Gürsul Akdağ

Kızılay İstanbul Kök Hücre Bölge Sorumlusu Nesrin Gürsul Akdağ, bu olanağı sunduğu için Belki de Sensin Platformuna teşekkür ettikten sonra Tür Kök Projesi hakkında bilgi verdi. Akdağ, “Türkök Projesi Sağlık Bakanlığı ile Kızılay’ın ortak projesidir. 7 Kasım 2015’te kurulmuş ve Uluslararası bir bankamız oluşturulmuştur. Kök hücre; İşlevsel olarak farklılaşmamış, köken aldığı organın kök hücresine dönüşebilme özelliğine sahip kök hücrelerdir. Çoğalabilen hücrelerdir ve kendini yenileyebilme özelliğine sahiptir. Bu nedenle de birçok hastalığın tedavisinde altın buluş olarak değerlendirilir. Kök hücre nakli; çeşitli lenfomalara, kan hastalıklarına ve lösemililere yapılabiliyor. Bağışçı olmak için 18-50 yaş aralığında ve 50 kg üzerinde olmanız gerekmektedir. Herhangi bir hastalığınız olmaması lazım. Her sağlıklı birey kök hücre tedavisine bağışçı olabilir. Bağış anında sizlerden 3 tip örnek alınacak. Bu örneklerden iki tanesini Kızılay kendi laboratuarlarında testten geçiriyor. Her hangi bir bulaşıcı hastalık var mı yok mu ona bakıyor. Temiz olan kanları HDA tüpünü Ankara’ya gönderiyoruz. Doku kaydınız yapılıyor ve her hasta için tarama dâhil ediliyorsunuz. Uyum olduğunda size dönüş yapıyoruz. Sizden daha sonra 4 tip daha kan örneği alınıyor. Tahlillerden sonra size dönüş yapılarak nakil için tarih belirleniyor. Sizleri istediğiniz yerden alınarak Bakanlığın belirlemiş olduğu Hastaneye götürülüyorsunuz. Yeme içme konaklama, her türlü ihtiyacınızı refakatçinizde dâhil olmak üzere Bakanlık karşılamaktadır. Yeter ki siz birine hayat vermeye gönüllü olun” dedi. 

Belki de Sensin Platformu üyesi Beste Diriöz

Belki de Sensin Platformu üyesi Beste Diriöz, “Belki de Sensin Platformu üç yıl önce kuruldu. Başkan Aykut Kadir Kurt’un twitter’da gördüğü bir iletiyle “Efe’ye ilik lazım” hashtags’i ile başladı. Daha sonra bize gelip anlattığında bizler de bu projede neler yapabiliriz diye düşündük ve üç yıldır bunun için çabalıyoruz. Belki de Sensin Platformu üyeleri olarak hasta yakınları iletişime geçip yardımcı olmaya çalışıyoruz. Hastalarımızı ziyaret edip etkinlikler yapıyoruz. İlerisi için dernek olma düşüncemiz var. Şuan için yavaş yavaş ilerliyoruz. İlerleyen günlerde muhtemelen dernekleşme süreci söz konusu olacaktır” dedi. Diriöz, ”Belki de Sensin Platformu olarak dokunduğumuz çok insan var. Bizim aracılığımız ile çok fazla donör olan insanlar var. Ne kadar kişi oldu bilemiyoruz çünkü herkesi Kızılay’a yönlendiriyoruz. Sosyal Medya hesaplarımızdan 10 binlerce kişiye dokunmuşuzdur. On binlere ulaştıysak yüz binlere de ulaşabiliriz. Hedefimiz 1 milyon donör” dedi. Diriöz, “Bu sizin hayat sigortanız bu çocuğunuzun hayat sigortası. İnsanların empati yapması gerekiyor. Çünkü bugün evet ben sağlıklıyım ama yarın uyandığım zaman benim bir kök hücre donörüne ihtiyacım olabilir. Dünyanın en zengin insanı olsanız da eğer dünyada bir insan sizin için kök hücresini bağışlamadıysa, hayatınızı kurtarma şansınız yok. O yüzden lütfen size en yakın Kızılay gönüllü verici merkezine giderek donör olun” dedi.

Hasbahçe Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun Belki de Sensin Plaket

Gazetemize Bir Ödül Daha Verildi

“Belki de Sensin Platformu”, Kan Kanseri Hastalarına yapmış olduğumuz desteklerden dolayı Hasbahçe Gazetesini plaketle ödüllendirdi.

Hasbahçe Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun, “Her gün onlarca insanı kaybettiğimiz kan kanseri “LÖSEMİ” Hastalarına bir umut yolculuğu için Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti (UYGAD) olarak kolları sıvadık. Belkide Sensin adlı projeyi desteklediğinden dolayı üyelerimize teşekkür ediyor ve böyle bir dernekte olmamdan dolayı da mutluluk duyuyorum. Amaç Ödül almak değil amaç umut olmaktır. UYGAD ve Hasbahçe Gazetesi her zaman “Donör Ol Hayat Kurtar” projesinin destekçisi olacaktır” dedi.

Mercek Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Derviş Canbekli Plaket

UYGAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, “Bugün Tatavla Sahnesini, Gönüllü bağışçılar tıka basa doldurdu. Hatta salona sığmadı ayakta ve dışarıda beklediler. Biri konuşurken bağırıyor du “Size Allah rızası için Yalvarıyorum ne olur Donör olun. Onların bir gün beklemeye bile zamanları yok yalvarıyorum ne olur” bu bağıran sese hayran kaldım gözlerim doldu. İnsanlık ölmedi ki belki bende yarın aynı ağrıları çekeceğim belki de yakınım… İşte O ses Sibel Ayşe Yücel’e aitti. O kadar uzun yoldan geldim yinede onun kadar sesim gür çıkmadığına yanıyorum. Amaç Ödül almak değil, amaç bu işe imza atmaktı ve sözde gazetecilere seslenmekti. Her şey para değil. Sağlıcakla değil, vicdanınızla baş başa kalın” dedi.

Belki de Sensin Platformu Üyesi Sibel Ayşe Yücel

Kızılay İstanbul Kök Hücre Bölge Sorumlusu Nesrin Gürsul Akdağ Plaket Alp Şen Vakfı Temsilcisi Ceyda Yılmaz Plaket

34 Gündem Gazetesinden Bekir Hallaç Plaket

Sesi Gazetesinden Sabahattin Acar

Kırmızı Bülten Gazetesinden Mehmet Remzi Tanış

Program projeye destek veren UYGAD üyesi gazetecilere ve programa konuşmacı olarak katılan konuklara birer plaket verilmesi ile sona erdi.

Belki de Sensin Platformu

Etkinlik sonrası Belki de Sensin platformunun üyeleri gelen katılımcılarla tek tek ilgilenerek sorulara cevap verdi.

Proje ile ilgili tüm detaylara www.belkidesensin.org sitesine ve sosyal medya hesaplarından erişmek mümkün.

“Geç olmadan, başıma gelmez” demeden harekete geçin!

Unutma Sırada ki; “BELKİ DE SENSİN!”

Belki de Sensin Serdar Kurtuluş

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
4646 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.