logo

Yasin Börü’nün Adı, Okuduğu Liseye Verilsin

Yasin Börü’nün Adı, Okuduğu Liseye Verilsin

Yasin Börü’nün Adı, Okuduğu Liseye Verilsin

Yasin Börü'nün Adı, Okuduğu Liseye Verilsin

Bundan bir yıl önce Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahiplerine et dağıtmak için evden çıkan 16 yaşındaki Yasin Börü, PKK’lılar tarafından katledilmişti. Kobani bahanesiyle Türkiye’de kargaşa çıkarmak isteyenler adım adım provoke etmişti. Demirtaş’ın ABD’den verdiği talimatla meydana çıkan vandallar ise sokakları yakıp, onlarca insanı kendi görüşünden olmadığı için katletmişti.

Yaşıtları madde bağımlılığı, şiddet eğilimi gibi nedenlerle sorun teşkil ederken Yasin o yaşta topluma karşı kendisini sorumlu hissetmiş, bayram günü muhtaçların yüzünü güldürmek için kurban eti dağıtımına katılmıştır. Bu davranışından dolayı ödüllendirilmesi gerekirken vahşi çeteler tarafından hunharca katledilerek şehit edilmiştir.

Hasbahçe Gazetesi olarak bu barbar azınlığın, Kürt halkının alnına sürdüğü bu utanç lekesini gidermek ve şehidimizin hatırasını yaşatmak adına, öğrencisi olduğu Gaffar Okkan Anadolu Lisesi’ne “Şehid Yasin Börü Anadolu Lisesi” adı verilerek kendisinin sembol haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve buradan yetkililere çağrı yağıyoruz.

Bir kurban bayramında Allah’ın rızasını gözeterek Kurban eti dağıtan Allah için kurban olmaya adamış geleceğimizi aydınlatan Şehid Yasin Börü’yü rahmetle anıyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1234 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.