logo

Yazdıkları Masallar Afrika’ya “Can Suyu” Oldu

Yazdıkları Masallar Afrika’ya “Can Suyu” Oldu

Yazdıkları Masallar Afrika’ya “Can Suyu” Oldu

Bursa’nın Nilifür İlçesindeki Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu öğrencileri, yazdıkları masallardan oluşan “Masallar Hiç Bitmesin” kitabının satışından elde ettikleri gelirle Afrika Çad’da su kuyusu açtırdılar. Açtırdıkları kuyu sayesinde, binlerce Afrikalı kardeşlerini suyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadılar.

Masallar Hiç Bitmesin Adlı Kitap Yazdılar

Bursa Nilüfer Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu’nda eğitim gören 3-F sınıfında okuyan 30 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığının “Bir Fikrim Var” projesi kapsamında kaleme aldıkları 30 masaldan sınıf öğretmeni Aynur Keleş’in destekleriyle bir kitap meydana getirdi.

Proje koordinatörlüğünü yapan sınıf öğretmeni Aynur Keleş’in öncülüğünde 5 ayda yazılan yaklaşık 30 masal “Masallar Hiç Bitmesin” adı verilen kitapta toplandı.

Çad’da Su Kuyusu Açtılar

Kitabın satışından elde edilen parayı, İdea Derneği’nin Afrika kıtasındaki Çad’da, su kuyusu açılması için başlattığı kampanyaya bağışlayan öğrenciler, gönül bağı kurdukları kilometrelerce uzaklıktaki kardeşlerine destek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tarif edilemeyecek bir mutluluğu yaşıyoruz

Bursa Nilüfer Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu sınıf öğretmeni Aynur Keleş, gazetemize yaptığı açıklamada, su kuyularının açılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ve öğrencilerle gurur duyduklarını söyledi.

Öğrencilerin bir eser ortaya çıkarmalarının yanı sıra dünyanın başka bir yerinde yardıma muhtaç insanlara el uzattıklarını anlatan Keleş, “Öğrencilerimiz 8 aylık bir süreçte hem kitabı yazıp hem de kitaptan elde edilen gelirle su kuyusunu açtırdılar. Tarif edilemeyecek bir mutluluğu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz de bir şeyi başarmanın mutluluğunu yaşıyor” dedi.

Bir Fikrim Var

Keleş, Özellikle bu kitap Milli Eğitim Bakanlığının açtığı “Bir Fikrim Var” projesi çerçevesinde hazırlandı. Öğrencilerimi büyükler ile buluşturarak onlardan dinledikleri masalları derlemeleri istedim. Bundan ilk amaç nesillerin buluşması idi. Çok da etkili oldu. Hem büyüklerini ziyarete gittiler hem de dinledikleri masalları not aldılar. Küçükler masallar deryasını keşfetti, büyüklerde torun sevdasını.

Minik yazarlar iş başında

Yıllardır dilden dile anlatılan masalların gün yüzüne çıkması zamanıydı artık. Her öğrencim masalını derledi sınıfta okudu sonra onları kendince resimledi. Minik yazarlar iş başında grubu kurulmuş oldu. Artık bir masal kitabı yazarı olmuşlardı. Bu hedefte böylece gerçekleşti.

Masallar Hiç Bitmesin

Yayındünyamız Yayınları’nın Sahibi Yavuz Selim Pınarbaşı’nın büyük desteği ile “Masallar Hiç Bitmesin” adlı kitabımız Kırmızı Havuç Yayınlarından çıktı. Bize düşen ise bu kitaplardan yeni bir proje geliştirme kararı almaktı. Kalıcı, insanlığa faydalı bir eser olmalıydı. Bu “Su Hayattır” projesi olsun dedik. Afrika’da susuz ve zor şartlarda yaşayan çocukları düşündük. Çıkardığımız kitabımız satmaya başladık. Her öğrenci kendi çevresine, bazen ailesine bazen ise esnaflara sattı. Sonunda İdea Derneği’nin bu işi uygun şartlarda yaptığını öğrendik. Sağ olsunlar sıraya aldılar ve su kuyumuz açılmış oldu.

Onların yüzündeki gülücük, her şeye değer

Bu proje bizim için çok güzel ve örnek bir çalışma oldu. Öğrencilerim, aileleri ve biz çok sevindik. Onların söylemiyle “öğretmenim, onların yüzündeki gülücük her şeye değer”

Öğrencilerimle beraber kalıcı bir eser bırakmanın tadını aldık. Bunu herkese tavsiye ederiz. Suyumuz arttıkça hayrımızın da devam edeceğinin bilincindeyiz. Böyle bir amaca hizmet etmek çocuklarda çok güzel duygular uyandırdı. İnşallah yine öğrencilerimizle birlikte böyle güzel projelere imza atarız” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1804 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.