logo

Yazoğlu: Hedefimiz Profesyonel Lig

Yazoğlu: Hedefimiz Profesyonel Lig

Yazoğlu: Hedefimiz Profesyonel Lig

İstanbul Bayburt Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Yazoğlu ve Başkan Vekili Cemal Sarıhan ile İstanbul Bayburt Spor’u ve projelerini konuştuk…

Başkanım Bünyamin Yazoğlu kimdir?

Bayburtluyum. 1982’de İstanbul Kartal’da doğdum. Kartal’da ikamet ediyorum. İki yıllık evliyim. Yemek ve eğlence sektöründe aile işlerimizle uğraşıyorum. Aynı zamanda Fahrettin Çırak ile birlikte İnşaat işleri ile uğraşıyoruz. Bir aydır İstanbul Bayburt Spor Kulübü’nün başkanlığını yönetiyorum.

Cemal Sarıhan Kimdir? Sizi tanıyabilir miyiz?

Bayburt’un Sarıhan köyündenim. Hukuk Fakültesi mezunuyum. Ticaretle uğraşıyorum aynı zaman da avukatım. Çeşitli Spor Kulüplerinde görev aldım. En son Sarıyer Spor Kulübü’nde Futbol Şube Sorumlusu ve Genel Kaptanlık yaptım. Aynı zamanda spor hukuku ile de ilgileniyorum. Bu dönem Bünyamin Yazoğlu Başkanlığında İstanbul Bayburt Spor Kulübü için birlikte çalışacağız. Kulüpte Başkan Vekilliği görevini yürütüyorum. İstanbul Bayburt Spor Kulübü olarak bizim hiçbir tahammülümüz yok. Hızlı bir şekilde profesyonel Lige adım atmamız lazım. Bununla alakalı neler yapılması gerekiyorsa yapacağız. İstanbul’daki tüm Bayburtluların desteğini bekliyoruz.

Başkanlığa adaylığınız nasıl oldu?

Biz ailece Bayburt’a malolmuş bir aileyiz. Rahmetli Amcam Kurban Yazoğlu Bayburt Spor’un bir dönem başkanlığını yaptı daha sonra da onursal başkanı oldu. Bayburt Eğitim ve Kültür Hizmet Vakfı’na olsun, Bayburtlu Öğrencilere burslar olsun, engelli kardeşlerimize hep yardımlarda bulunmuştur. Kurban Yazoğlu dendiği zaman akla Bayburt gelir. Bayburt denince de akla Kurban Yazoğlu gelir. Bizde onun hikâyeleriyle anılarıyla büyüdük. Amcam gibi Bayburt sevdasından dolayı başkan oldum. Bir de akrabam, aile dostum, abim Gayrettepe Spor Kulübü Başkanı Fahrettin Çırak vesile olmuştur. İstanbul’da yaşıyoruz. Bayburtluyuz. İstanbul Bayburt Spor Kulübü eski yönetici arkadaşlarla görüştük başkan olmak istedik. Teklif ettik memnun oldular, gurur duydular. Kongreye bütün herkes katıldı. Herkesin kabul oyu ile başkan oldum. Güçlü bir yönetim kadromuz var. Önceki yönetimden arkadaşlarımız da içimizde var. Bayburtluların bizlere güveni tam. Bizleri arayıp tebrik ve başarılar dilediler. Biz de layık olacağız, onları mutlu edeceğiz. Başkan Vekilimiz Cemal Sarıhan, Futbol Şube Sorumlusu Erdal Yazoğlu ve Alt Yapı Sorumlusu Hayati Battal tecrübeli arkadaşlarımızdır. Her türlü çalışmayı ve istişareyi birlikte yapacaklar ona göre değerlendirmeler yapıp, gereğini yapacağız.

Futbola ilginiz nedir? Geçmişte futbol oynadınız mı?

Geçmişte futbol oynadım. Kartal’da minik yıldız takımlarda top oynadım. İyi de top oynarım. Futbola ilgim var. Futbolu seviyorum. Bayburt’a da aşığım.

İstanbul Bayburt Spor ne zaman kuruldu? Başarılarından bahseder misiniz?

İstanbul Bayburt Spor 1985 yılında kuruldu. Mahalle halkının Kağıthane’de oluşturduğu bir takım. Çok ciddi bir başarı yok. Selami Hacı Arifoğlu’nun Başkan olduğu dönemde 120 golle Şampiyon olarak tarihe geçmiştir. Alt yapı takımlarımız mevcut. Onların başarıları A Takımdan daha iyi. Alt yapılarda şampiyonluklarımız daha çok. Kulübün bütçesi olmadığı için maalesef bu kadar başarı elde edilmiş.

İstanbul Bayburt Spor deyince aklınıza gelen ilk düşünceler nelerdir?

Yaşadığım şehir ve memleketim. Beni çok gururlandıran mutlu eden bir isim. İstanbul Bayburt Spor Kulübünün başarılı olması için elimizden geleni yapacağız.

Bu seneki hedefleriniz nelerdir?

A Takım kadrosu ile alakalı ciddi transferler yapacağız. Ciddi değişikler yapacağız. Bizleri ilerilere taşıyabilecek bir A Takım kuracağız. Kurduğumuz kadro ile rakiplerimizin işi zor olacak. Hedefimiz Profesyonel Lig. Direk başarı. Hiçbir sezonu boş geçemeyiz. Çok iyi bir transfer yapıp Süper Lige çıkmak istiyoruz. Başarısızlığı kabul etmiyoruz.

İstanbul Bayburt Spor’un Ekonomik Durumu ve altyapı çalışmalarından biraz bahsedebilir misiniz?

Biz Kulübü teslim aldığımızda Allah’a şükür hiçbir borçları yoktu. Tertemiz yönetmişler. Bu da bizim insanımızın ne kadar dürüst ve namuslu olduğunu gösteriyor. Arkadaşlarımızla gurur duydum. Kulübümüzün hiçbir borcu yok. Tertemiz bir kulüptür. Yeni güçlü bir yönetim kurulumuz var. Yönetimin gücümüzle alt yapı ve A Takım kadrolarında ciddi değişikler yapacağız. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Her mevkiye en iyi futbolcuları alacağız. Çok başarılı profesyonel bir kadro kuracağız. Bu Ligin en iyi takımını kuracağız. Ligin en iyi futbolcuları bizim takımımızda yer alacak. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız.

Size göre ilçemizde futbola olan ilgi ve katkı yeterli midir?
Kağıthane’de ve de İstanbul’da çok Bayburtlu var. İl ve İlçe halkımızın, Bayburtlu hemşerilerimizin, kardeşlerimizin, abilerimizin bizi yalnız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Kulübümüze ve takımlarına katkıları olacaktır. Tribünleri de dolduracaklardır.

Hangi saha da top oynuyorsunuz. Sizce yeterli mi?

Mehdi Sancak Stadında top oynuyoruz. Kağıthane Belediyesince eski stat yıkıldı yenisi yapılıyor. Projeyi inceledim güzel bir tesis olacak. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a spora verdikleri destek ve bu tesis için teşekkür ediyorum.

Futbol da başarının sırrı sizce nedir?

Çalışkan ve güçlü bir yönetim, iyi bir futbol takımı ve yönetimi ve takımı destekleyecek ciddi taraftar grubunun olmasıdır. Bu üçü bir araya geldiği zaman başarı da gelecektir. Bu başarı kaderimizde de varsa bunu yaşarız zaten. Biz şimdi fıtratımız gereği, aile yapımız gereği, aldığımız eğitim, terbiye gereği inançlı insanlarız. Kaderimiz de başarı varsa bunun önünde kimse duramaz. Kalbimiz temizse ve sadece hizmeti düşünüyorsak ve disiplinli çalışırsak başarı gelecektir inşallah.

Kağıthane sizin objektifinizden nasıl görünüyor?

Kağıthane İstanbul’un Merkezinde olan bir ilçe ve her geçen gün gelişiyor. Daha da iyi yerlere inşallah gelecektir.

Son Olarak Hasbahçe Gazetesi okurlarımız ve sporseverler için neler söylemek istersiniz?

Gazete çalışmaları, bölgeye olan ilgisini takdir etmek gerekir. Kendi çabalarınızla, destekçilerinizle oluşturduğunuz bir gazete. Desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bölge halkının okumasını tavsiye ediyorum. Spor haberlerimizi Hasbahçe Gazetesinden takip edebilirsiniz. Hasbahçe Gazetesi Kulübümüze, takımımıza olan ilgisinden dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
9031 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.