logo

Yeni Asgari Ücret Tutarı Belli Oldu

Yeni Asgari Ücret Tutarı Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” çıkışı ile talimatı vermesi sonrası işçi ve işverenler asgari ücrete zam için masaya oturdu. Çalışma Bakanlığı’nın arabuluculuğu ve devletin fedakârlığı ile yeni asgari ücret tutarı belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada: “Bilindiği gibi Türkiye bir süredir maruz kaldığı ekonomik tuzaklara karşı yeni bir programı uygulamaktadır. Başarıyla yürütürken önce salgın ardından savaşın bozduğu dengeler sebebiyle yeni durumla karşı karşıya geldik. Kurdaki ve enflasyondaki yükselişle yaşadık. Enflasyon sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Ekonomik işleyişe ve insanların hayatlarına olan etkisi aynıdır. Bu anlayışla her gelişmeyi takip ederken, asıl dikkatimizi ve önceliğimizi kendi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik, veriyoruz.

Vatandaşlarımızın günlük hayatlarında enflasyon sebebiyle yaşadığı sıkıntıları asla görmezden gelmedik. Çalışanlar başta olmak üzere her bir insanımızın refah kaybını telafi edecek pek çok tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz.

Bakanlığımız talimatımızla komisyonu topladı. Bakanlığımızın görüş ve anlayış birliği içinde yürüttüğü çalışmada yeni rakam belirledik. Asgari ücrete temmuzdan geçerli yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz. Buna göre yeni asgari ücret net 5.500 lira oldu” dedi.

Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz sözü gerçekleşmiş oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücretin açıklanmasının ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyona ezdirmeme irademizin arkasındayız. Bugün itibariyle ek %30’luk artış yaparak asgari ücreti 5.500 TL’ye çıkardık. Böylelikle 2022 yılında asgari ücretteki kümülatif artış oranı %94.60 oldu. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Asgari Ücretin İşverene Maliyeti:

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

330 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.