logo

YENİ KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLADI

YENİ KADEMELİ NORMALLEŞME BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni kademeli normalleşme adımlarıyla ilgili alınan yeni kararları tek tek açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “aldığımız bu kararların ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yeni kademeli normalleşme döneminde maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Bu duygularla sizleri, sevgiyle, saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla” dedi.

İşte vatandaşın merakla beklediği yeni kararlar:

Haziran ayı boyunca sokağa çıkma sınırlamaları hafta içi ve cumartesi günü akşam 22.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında uygulanmaya devam edilecek.

Yeme içme yerleri sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında masaya servis yapılabilecek, saat 24.00’e kadar da paket servisi devam edecek. Pazar günü ise sadece paket servis hizmeti devam edecek.

Kahvehane, cafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu ve lunapark gibi işletmeler belirlenen kurallar çerçevesinde pazar günü hariç sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında çalışabilecektir. Diğer iş yerlerinin pazar günü haricinde belirlenen şartlarda faaliyetlerini yürütmeleriyle ilgili uygulama aynen devam edecek. 

Açık ve kapalı alanlardaki düğünler, nikâhlar belirlenen şartlara uygun şekilde 1 Haziran’dan itibaren başlayacak.

Üniversiteler, 2021-2022 akademik takvimi 13 Eylül itibariyle başlayacak şekilde yürütecek.

Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması ise devam edecek.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

270 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.