logo

Yetimlerin Yüzü Kurbanlarınızla Güldü

Yetimlerin Yüzü Kurbanlarınızla Güldü

Yetimlerin Yüzü Kurbanlarınızla Güldü

Sudan Hartum Külliyesi

MAKDER ekipleri Asya-Bangladeş ve Afrika-Sudan’da kurbanlar kesti, yetimlerin yüzünü güldürdü.

Marmara İlim Fikir ve Kültür Derneği (MAKDER) 2014 yılında başlattığı Afrika-Sudan yetimhane ve külliyesi kurban organizasyonundan sonra, bu yıl da kurban’da Bangladeş ve Sudan’da başta yetimhane ve külliyeler ile Bangladeş de bulunan Budist Myanmar devletinin zulmünden kaçan Arakan’lı Müslümanların kamplarında kurban kesimi ve kurban eti dağıtımını o ülkelerde bulunan yerel sivil toplum kuruluşları ve Türkiye’den ortak hareket ettiği sivil toplum kuruluşları ile birlikte gerçekleştirdi.

Makder Adem Kara

Türkiye’deki STK’lar tarafından yapılan Bangladeş yetimhanesinde 600 üzerinde Arakan’lı kimsesiz çocuklar Türkiye deki bağışçılar tarafından bakılmakta. MAKDER uzak doğu Asya ülkesi olan Bangladeş’e MAKDER Başkanı Hüseyin AKGÜL temsilciliğinde vekâletini aldığı hisseleri ulaştırdı. Kurban kesimi ve etlerin dağıtımı çevre kamplarda 3 gün sürdü. Türkiye’de hazırlanan kıyafet ve hediyeler Bangladeş külliyesindeki savaşın ve zulmün mağdurları çocuklara dağıtıldı.

Sudan Hartum Külliyesi Adem Kara

MAKDER tarafından 2014 yılında ilk ziyaretini gerçekleştirilen Afrika-Sudan Yetimhanesi ve Külliyesi Türk iş adamları tarafından yaptırılmış ve yönetimi Türkiye’den STK ile kontrol ve idaresi yapılan Hartum Külliyesinde 300 kadar yetim barınmakta. Sudan’da bulunan iç savaşın neticesinde kurulan yetimhanelerin en güzeli ve kapsamlısı seçilen Hartum Yetimhanesi ve külliyesinde eğitim gören çocuklara MAKDER temsilcisi Adem KARA ile kurban vekaleti veren hissedarların kurban kesimi, kurban eti dağıtımı ve Türkiye’de hazırlanan çeşitli hediyeler ihtiyaç sahiplerine ve sudan da bulanan çeşitli köylerde dağıtımı yapıldı.

Afrika Bangladeş Kurban Dağıtımı Makder

MAKDER göz dolduran bu çalışmalarını birebir video ve resimlerle tescilleyerek bağışçılarına sosyal medya linki vererek vekâletini aldığı her hissedarın videosunu sms yolu ile paylaşmış. Katıldığı iki ülke kurban organizasyonunda çeşitli STK’lar ile toplamda 3 bin hissenin 300 den fazlası MAKDER bağışçıları tarafından gelmiştir.

Afrika Bangladeş Kurban Dağıtımı Makder 2015

MAKDER 2016 yılında hedef yükselterek Bangladeş ve Sudan dahil biri balkanlardan bir diğeri Kafkaslardan iki ülke ekleyerek 4 ülkede kurban organizasyonu yapmayı planlıyor.         

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1635 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.