logo

YILDIRIM Hızıyla Geldi

YILDIRIM Hızıyla Geldi

YILDIRIM Hızıyla Geldi

YILDIRIM Hızıyla Geldi

Bölünmüş duble yolları Türkiye’ye kazandıran Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı ve T.C. Başbakanı oldu.

AK Parti, Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çekilme kararının ardından yeni başkanı belirlemek için temayül yoklaması yaptı. AK Parti teşkilatı % 80 oyla Binali Yıldırım dedi. AK Parti 2.Olağanüstü Büyük Kongresi 22 Mayıs Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda yapıldı. 1282 imzayla aday gösterilen Binali Yıldırım 1.405 oyla AK Parti’nin üçüncü genel başkanı oldu. Seçimde 6 oy ise geçersiz sayıldı.

Kongreye tek aday olarak giren Binali Yıldırım kürsüden “Başkanlık sistemini getirmeye hazır mısınız?” diye sordu. Kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu ise partililerden helallik istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunmasının ardından Beştepe’ye Binali Yıldırım geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Binali Yıldırım’a 65. hükümeti kurma görevini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın ilk gündemi “Terör ile Mücadele” olacak. Halen projelerin devam ettiği bu dönemde “Kanal İstanbul, 3.Köprü, Metrolar, Bölünmüş Yollar ve Dünyanın En Büyük Havalimanı” daha da önem arz ediyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1810 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.