logo

Yılın İyilik Hareketi Ödülüne “Kazasız Kul Olmaz” Oyunu Layık Görüldü

Yılın İyilik Hareketi Ödülüne “Kazasız Kul Olmaz” Oyunu Layık Görüldü

Yılın İyilik Hareketi Ödülüne “Kazasız Kul Olmaz” Oyunu Layık Görüldü

Kazasız Kul Olmaz Tiyatro Oyunu

İstanbul Gelişim Sanat tarafından 81 ilde sahnelenen “Kazasız Kul Olmaz” adlı oyun dünyada bir ilke imza attı. Tiyatro salonlarında ilk defa yapılan uygulamada, seyirciler özel koltuklarda oyunu izliyor. Oyun başlamadan yapılan anons ile seyircilerden kemerleri bağlamaları isteniyor.

İstanbul Gelişim Sanat tarafından 81 ilde sahnelenen “Kazasız Kul Olmaz” adlı oyunu seyircilerin beğenisine sunuldu.

Seyirciler Emniyet Kemeri Taktı
Kazasız Kul Olmaz Oyunu için özel olarak tasarlanan koltuklar dikkat çekiyor. Anons geldikten sonra seyirciler emniyet kemerlerini takıyor ve öyle oyun başlıyor. Tiyatro severler çocuklarıyla ilk defa böyle yararlı bir etkinlikte bulunmalarından çok memnun olduklarını bu tarz projelerin çoğalmasını ifade ettiler.

Kazasız Kul Olmaz Yazarı Zahrettin Çelik

Türkiye’de artan iş ve trafik kazalarına dikkat çekmek adına 2009’da Zahrettin Çelik tarafından yazılıp yönetilen Sanat Danışmanlığını Şevket Çoruh, Vatan Şaşmaz Proje Danışmanı Ali Yücel Güler, Oktay Gündoğdu, Levent Tekin önemli isimlerin görev aldığı tiyatro oyunu “Kazasız Kul Olmaz” Tiyatro Oyunu Yılın İyilik Hareketi Ödülüne layık görüldü.

Projenin Yararları: Eğitsel niteliği olan bu oyunda 7’den 70’e herkesin izleyebileceği konuma getirmek. İlk yardımın önemini hatırlatmak. İş ve trafik kazalarının minimuma getirmek. Seyircilere oyundan hatalarını görmelerini sağlamak. Trafik kurallarına dikkat çekmek. Sosyal farkındalık bilincini oluşturmak. Toplum olarak sağlık personellerine karşı hoşgörülü olmayı hatırlatmak. Konuya duyarlı kurum ve kuruluşlara örnek göstermek. Kimsesiz çocuklara rol vererek gelişimlerine katkı sağlamaktır.

Tui Group TT Hotels Sound Light & Vision Koordinatörü Hasan Hakan Dokuzoğlu, “Bunun gibi projelerin yaygınlaşması ve toplumun bu aksaklıkları sahnede tanık olup kendini geliştirmesi çok anlamlı görüyorum. Ülkemizde ne yazı ki çok fazla kaza oluyor. Şahsen bende yolda çok kurallara riayet etmeyen nice sürücülere tanık oluyorum. Ayrıca projenin köy okullarına da katkı sağlaması her yönden çok güzel. Bu itibarla “Kazsız Kul Olmaz” çok değerli ve farklı gördüm. Bir  nebzede olsa destek sağladıysak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.

Kazasız Kul Olmaz Oyunun yazarı ve yönetmeni Zahrettin Çelik, ”Bu projemize birçok kurum ve kuruluşlar farklı alanlarda  desteklemektedir. Sadece bir yılda Dünya genelinde 1.6 milyon insan hayatını kaybetmektedir bu oran Türkiye’de 8 bindir. Bu kazalar Sosyolojik ve psikolojik tahribinizi sizin takdirinize bırakıyoruz. Sorunun kaynağına inerek eğitsel oyunlar sahnede canlandırarak amacımız toplumu bu yönde farkındalık oluşturmak. Bunların arasında yer alan, Hasan Dokuzoğlu Tiyatro oyunun ekipman ihtiyacını karşıladılar. Bu da çok anlamlı oldu. Ülkenin eğitim seviyesini yükseltmek adına yürütülen bu projede değerli katkılarından dolayı şahsım ve ekibim adına müteşekkirim” dedi.

kazasiz-kul-olmaz

Kazası Kul Olmaz Oyunu Künye:

Yazan ve Yöneten: Zahrettin Çelik
Sanat Danışmanı:  Şevket Çoruh, Vatan Şaşmaz

Proje Danışmanı: Ali Yücel güler, Oktay Gündoğdu, Savaş Konca,  Levent Tekin, Mehmet Ali Nalbant, Öznur Simav, Acil Tıp Teknisyenleri Derneği

Oyunun Kadrosu:  6 oyuncu ve 2 teknik

Kostüm:  Aydın Çelik

Türü: Trajikomik

Müzik: Majeste Bilinçaltı

İzleyici kitle: 7’den 70’e

Basın Danışmanı: Pro Media

Grafik: Merve Bulak

Koordinatörler: Ali Çelik, Sermin Ortaç, Hayriye Hande Şeni Abdullah Yılmaz, İsmail Çelebi, Ali Leventöz, Yunus Karakurt

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2202 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.