logo

YOL BİR AKIL BİR, BAK DA GÖREBİL

YOL BİR AKIL BİR, BAK DA GÖREBİL

Ne güzel bizim kitabımız! En son indirilen yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de en son hitap şöyledir: “Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimeti tamamladım ve sizin için İSLAM’ı seçtim” 5/3

Biz insanlar her şeyin en güzelini ister ve onu ararız elbette. Hayatımızda örnekleri çoktur. Kendimiz için, çocuklarımız için, ailemiz için ve de ülkemiz için her şeyin en alasını en güzelini isteriz.

Güzel kitabımız insanı her zaman ön planda tutmuştur. Adem (a.s.)’dan ki O Safiyyullah ve Ebul Beşer (İnsanlığın Atası) olarak belirtilmiştir.

Allah (c.c.), Adem (a.s)’a isimlerin hepsini öğretmiştir. (2/31)

Ey Adem (a.s.), meleklere her şeyi isimleri ile haber ver. (2/33)

Adem (a.s.) onları isimleri ile haber verince Allah (c.c.) ben size göklerin ve yerin sırrını bildiğimi, sizin açıkladıklarınızdan da gizlediklerinizden de haberdar olduğumu söylememiş miydim? buyurmuştur.

O zaman ki meleklere, Adem (a.s.) için secde edin dedik, derhal secde ettiler ancak şeytan yani iblis gururuna yediremeyerek secde etmemiş ve inkâr edenlerden olmuştur. (2/34)

Ey Adem (a.s.), haberin olsun ki bu şeytan sana ve eşine düşmandır. (20/117)

Bu ayetlerden çok açık ve net görülüyor ki Hz. Adem (a.s.) ile şeytanın uğraşısı başlamıştır.

Tevrat tefsirlerinde de Adem (a.s.)’ın yaratıldığı toprağın Kudüs’te Süleyman mabedinin bulunduğu yerde olduğu belirtilmiş ayrıca Dünyanın dört bir yerinden kırmızı, siyah, beyaz topraklardan da alındığı söylenmiştir.

Havva annemizin de ilk annemiz olduğu, İbranice Tevrat’ta “Havvah” olarak geçmektedir. Düşünün ki Cenab-ı Hak Adem (a.s.)‘ı özenerek yaratmıştır. İlk hocası ve ilmi öğreten Allah’tır.

Cahil insanlar kendi cehaletini bilmeksizin eğer bu bilgileri bilmeden bir şey söylerse ancak söz sahibine aittir.

Tarihe bakıldığında benzer konuşmalar olsa da bir değer ifade etmez, kim kimin hocasıdır ona bakmak lazım değil mi? Hatta halk arasında konuşulur “Senin hocan/öğretmenin kim diye?

Gençlik dönemimizde Cem Karaca çok popüler bir sanatçı idi gençler olarak hep onun pop müziğini takip ederdik ve o zamanlar ilk sıralarda yer alırdı.

Cem Karaca’dan seçmeler diye iki örnek verecek olursak;

Bindik bir Alamete,

Gedeyoz Kıyamete,

Amaneyn

Yol dediğin yol gibi,

Ulaşmalı bir yere,

Biz dön baba dönelim,

Geliyoz aynı yere,

Diğer hayatının son deminde söylediği ise;

Allah yar yar,

Yol bir akıl bir,

Bak da görebil,

Sev korkma sakın,

Rab sana yakın,

Allah yar yar.

İnsan gelir göçer, at gider izi kalır misali hepimiz zamanın yolcusu değil miyiz? İz bırakanlardan mı oluruz , unutulup gidenlerden mi? Bunu zaman gösterecek tabi ki.

Bir zamanlar insanın Darwin teorisine göre yorumları yapılmıştı, zaman geçti hepsi unutuldu.

Şimdi yeni ekollere, trollere dikkat etmek lazım, nerden geliyor nereye gidecek ve nasıl evrimleşecek bakmak lazım.

Neslimiz pak ve temiz olarak yetişir ise hiçbir korku elbette yoktur. Çünkü inanıyoruz ki bizi bizden daha iyi bilen ve bize bizden daha yakın olan Allah (c.c.) vardır.

Sağlıkla ve esenlikle kalınız.

Fethullah FAKIOĞLU

298 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.