logo

“Yürüyemez” Denilen Otistik Dursun Şimdi Yüzüyor

“Yürüyemez” Denilen Otistik Dursun Şimdi Yüzüyor

“Yürüyemez” Denilen Otistik Dursun Şimdi Yüzüyor

Doktorların “Konuşma ve yürüme ihtimali yok” demesine rağmen iyileşmek için gösterdiği gayretle engelli arkadaşlarına ilham olan 12 yaşındaki Otizm hastası Dursun İlikmen, Kağıthane Belediyesi’nin Şile’deki yaz kampında denize girdi ve yüzdü.

Kağıthane Belediyesi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliği ile engellilere yönelik her yıl Şile’de düzenlenen yaz kampına turlar bu yıl 11 Temmuz’da başladı. Kampa aileleri ve arkadaşlarıyla katılan engelliler hem tatil yaparak moral depoladı, hem de denize girerek suda egzersiz yaptı.

11 Temmuz’da başlayan turlar kapsamında her gün 30 engelli ve aileleri kendilerine özel tahsis edilen otobüslerle Şile’deki yaz kampında ağırlanıyor. Kampta engellilere ayrıca sabah kahvaltısı ve yemek ikramında bulunuluyor.

Otizm hastası oğlu Dursun’un engelliler için özel olarak düzenlenen aktiviteler sayesinde büyük gelişim gösterdiğini belirten Neslihan İlikmen, “Dursun’a 3.5 yaşında otizm teşhisi konuldu. Hiç konuşamayan bir çocuktu. 6 yaşında konuşmaya başladı. 6 yaşından sonraki aldığı eğitim onun hayatını çok farklı bir yere getirdi. Doktorların bana “Hiç konuşamaz ve yürüyemez” dediği çocuk, şu anda normal bir çocuk gibi her şeyi yapabiliyor” dedi.

Engellilerin ve ailelerinin tamamen ücretsiz yararlandığı proje kapsamında toplam binden fazla engellinin Şile’de misafir edilmesi planlanıyor.

Etiketler: » » » » »
1402 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.