logo

Yusuf Ömürlü Camii Dualarla Açıldı

Yusuf Ömürlü Camii Dualarla Açıldı

Yusuf Ömürlü Camii Dualarla Açıldı

Kağıthane Belediyesi ile Nef Vakfı’nın birlikte inşa ettiği Yusuf Ömürlü Camii 16 Haziran Cuma namazında dualarla açıldı.

Dışarıdan bakıldığında klasik, içerisi modern tarzda mimari üslupla şekillenen cami 1800 m2 alan üzerine 3 yılda inşa edildi. İbadet yerlerinin sakinlik, huzur hissi veren mekânlar olması gerekliliği esas alınarak yapılan caminin iç mekân düzenlemelerinde , “Neo-barok” bir yaklaşım sergilendi. Genelinde sadelik içeren tasarımda; renk uyumları ve desenler de dikkat çekiyor. Lale Devri’nden bu yana gelen Sadabad geleneğine sadık kalınarak mevcut Kağıthane Cami’ne çağdaş bir yorum getirildi. 

Cami adını ünlü musiki sanatçısı Yusuf Ömürlü’den alıyor. Kendisi aynı zamanda bir mimar da olan Ömürlü’nün bugüne kadar yüzlerce musiki eseri bulunuyor. Ömürlü’ye duyulan saygı ve sevginin bir sembolü olarak adı, Kağıthane Nurtepe’deki bu camide yaşatılacak.

Caminin açılışına vatandaşların ilgisi yoğundu. Açılışa ayrıca eski AB Bakanı Egemen Bağış, Kaymakam Hasan Göç, İşadamı Erden Timur ile camiye adı verilen Musiki Sanatçısı Yusuf Ömürlü de katıldı.

Caminin açılışında konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Çok güzel bir günde bir araya geldik. Hem böyle güzel bir ibadethanenin açılışını yaptık hem de Ramazan-ı Şerif’in bereketi içerisindeyiz. Güzel çalışmalar yapmayı Cenab-ı Hakk hepimize nasip etsin inşallah” şeklinde konuştu.

Camii açılışında konuşan Eski AB Bakanı Egemen Bağış ise “İnşallah Türkiye çok daha güzel, müreffeh, aydınlık ve huzurlu günlere doğru yürümeye devam edecek” dedi.

Kuran tilaveti ve dualar eşliğinde açılan camide vatandaşlar aynı zamanda Cuma namazlarını da kıldılar.

İstanbul Klasik Mimaride Yeni Bir Cami Kazandı

Mihrapta talik tarzda yazılan Esma-ül Hüsna ile tüm duaların Allah’a ve O’nun güzel sıfatlarına gönderildiğine dikkat çekilmek istenmiş. Mihrap sağ ve sol köşelerindeki büyük panolarda Allah (c.c.) ve Hz.Muhammed (s.a.v.) yazı sanatının modern tasarımları yapıldı. Üst kuşakta Mülk Suresi’nin 17 ayeti, alt kuşakta İnnehu min Süleymane ve innehu Bismillahirrahmanirrahim ve Ayetel Kürsi, Felak, Nas Sureleri ayrıca duvar panolarında Kelime-i Tevhid ve Allah’ın sıfatlarından bazıları celi sülüs stilde yazıldığı gözlenmekte.

Abdesthane, soyunma odaları, wc’lerin düzenlemelerindeki detaylardan, ibadet alanlarındaki Kur’an-ı Kerim ve seccadelerin koyulabileceği zencerek kapaklı dolaplara kadar tüm kullanım fonksiyonları ince işçilikle şekil buldu. Isıtma ve soğutma klima sistemi ile düzenlenmiş olup, yerden ısıtma ile soğuk hava şartları da dikkate alındı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3001 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.