logo

ARAKAN’DAKİ ZULME SON VER!

ARAKAN’DAKİ ZULME SON VER!

ARAKAN’DAKİ ZULME SON VER!

Din, dil ve ırk ayırt etmeden içinde bir nebze olsun vicdanı kalan insanları bu katliama dur demek adına ellerinden geleni yapmaları için yardıma davet ediyoruz…

Arakan’da yaşayan Rohingyalı Müslümanlar Arakanlı Budistler tarafından katlediliyor. Arakan’da nüfusun çoğunluğunu Budistler oluşturuyor. 1 milyondan fazla da Rohingyalı Müslüman yaşıyor ama diğerleri gibi aynı ülkede yaşamalarına rağmen vatandaşlık gibi birçok temel hakka sahip değiller. Bu da yetmezmiş gibi her geçen gün Arakanlı Budistler tarafından yaşlı, çocuk, kadın demeden katledilip, tecavüze uğruyorlar…

Arakan Neresidir?

Arakan, Asya Kıtası’nda bulunan Myanmar Birliği Cumhuriyeti’nin kuzeybatısında yer alan bir eyalet. Kısacası toprak parçası, ama insanoğlu yaptıklarıyla tarihinde olduğu gibi yine kirletmeyi başarıyor toprağını, denizini, kendi türünden olan masum insanları.

Müslümanların oranının son 33 yılda yüzde 3,9’dan yüzde 2,3’e düştüğü sayısal veriler arasında. Üstelik bu sayımda vatandaş olarak kabul edilmeyen Müslümanlar göz önünde bulundurulmamış. Buna rağmen durum açıkça ortada. İşte bu konu yine gündeme oturdu ama maalesef dünya büyükleri her zaman olduğu gibi bu katliama göz yumuyor.

Fotoğraftaki minik meleği bilmeyen yoktur: Suriyeli Aylan Bebek. Geçen sene ekim ayında mültecileri taşıyan botun batması sonucu Ege Denizi’nde boğulmuş ve minik meleğin cansız bedeni kıyıya vurmuştu.

Bu fotoğraf ise daha yeni çekildi. Arakanlı Müslüman bir ailenin bebeği, adı henüz bilinmiyor. Onun durumunun da görüldüğü üzere diğerinden farkı yok. Tek yanlışları yanlış coğrafyada doğmak.

Peki, söyler misiniz, bir yıl içinde insanlık adına ne değişmiş? Koca bir hiç.

Peki, Ne Yapılmalı?

Din, dil ve ırk ayırt etmeden içinde bir nebze olsun vicdanı kalan insanları bu katliama dur demek adına ellerinden geleni yapmaları için yardıma davet ediyoruz.

Bölgeyi tamamen “Budistleştirme” politikası adına masum Müslümanların giderek azaldığı Arakan için BM toplanmalı, duruma derhal el koymalı ve gerekirse askeri müdahalede bulunulmalıdır. Tüm ülkelerin ortak yardımıyla oraya bir üs kurulmalı ve 21. yüzyılda bile bu vahşeti devam ettiren insanlar cezalandırılmalıdır.

Geçici yardımlarla sadece o insanların yarasını sarmış oluruz ve o yara yeniden kanayabilir. Bu nedenle artık kalıcı çözüm şart!

Hayatın sınırında kalmış, dünyanın tüm pisliğini, tüm zalimliğini sırtına almış olan masum insanlar. Yardım etme gücüne sahip olan ama kılını bile kıpırdatmayan insan görünümlü yaratıklar utansın.

Hasbahçe Gazetesi olarak “Sözün Gücü Vicdanın Sesi” diyerek çıktığımız bu yolda Arakan için üzerimize düşen görevi sonuna kadar devam ettireceğiz.

Haber: Burak Mustafa Ada

Etiketler: » » » » » » » » »
3072 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.