logo

Bizler için en büyük rehber O’nun hayatıdır

Bizler için en büyük rehber O’nun hayatıdır

Bizler için en büyük rehber O’nun hayatıdır

Ömer Döngeloğlu Kağıthane

Kağıthane Belediyesi’nin Hasbahçe’de düzenlediği ‘Ramazan Söyleşileri’nin konuğu olan İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, Kağıthanelilerle buluştu. Ömer Döngeloğlu, İslamiyet’in önde gelen kişilerinin ve peygamberimizin yaşantısını Kağıthanelilere anlattı.

Hoş sohbeti ve dikkat çekici üslubuyla Hz Peygamber’i, onun ashabını, Allah’a adanmış hayatları anlatan Döngeloğlu’na Kağıthaneliler büyük ilgi gösterdiler.

Ömer Döngeloğlu Ramazan Söyleşileri

Huzurlu bir yaşantı için peygamberimizin ve ashabının hayatını örnek almamız gerektiğini ifade eden Döngeloğlu, peygamber efendimizin her yönüyle mükemmel bir öğretmen olduğuna dikkat çekerek;  “Hayatımızı yaşarken peygamberimiz bize rehber olmalıdır. Mutlu mu olmak istiyorsunuz? O halde Resulullah’ın evine, aile yaşantısına bakın mutlaka. Peygamber efendimiz, adaleti ve merhameti ile insanlığa kucak açan bir anlayışın temsilcisi olmuştur. Bizler için en büyük rehber O’nun hayatıdır. Lütfen Peygamber efendimizin hayatını iyi okuyup, anlayalım” şeklinde konuştu” dedi.

Kadınlara değer verilmesine ilişkin peygamberimizin hayatından kesitler veren Döngeloğlu; “Resulullah bundan bin 400 yıl önce nereden yıkılacağımızı görmüş. Birbirimize değer vermemiz eşlerimizin kıymetini bilmemiz lazım. Müslüman eşini evinin hizmetçisi değil, Allah’ın emaneti olarak görüp, sevip saymalıdır” diye konuştu.

İnsanların Rasulullah’ı sevmekte problemi olmadığını belirten Döngeloğlu, “İnsanlarda O’na itaat etme, O’nun getirdiği İslamı yaşama yolunda adım atma sorunu var. Yaşantımız, ahlakımız, davranışlarımız, insan tarafımız Resulullah’a ne kadar benziyor herkesin kendine bunu sorması lazım. Doğumundan dünyadan göçmesine kadar olan süreçte O’nun hayatında tüm insanlığa örnekler vardır. Allah Resulü bizlere hem bir insan hem de bir peygamber olarak örnektir” dedi.

Etiketler: » » » » » » » »
1093 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.