logo

İsmail Kahraman TBMM’de Meclis Başkanı seçildi

İsmail Kahraman TBMM’de Meclis Başkanı seçildi

İsmail Kahraman TBMM’de Meclis Başkanı Seçildi

ismail kahraman

1 Kasım seçimlerinin ardından yeni Meclis’in başkanı bugün belli oldu. Meclis’te ilk ve ikinci tur oylama işleminde çoğunluk bulunamaması üzerine üçüncü tur oylamaya geçildi. Üçüncü turda AK Parti’li İsmail Kahraman, 316 oy alarak TBMM’nin 32. Başkanı seçildi.

Teşekkür konuşması için söz isteyen İsmail Kahraman, “TBMM’nin başkanlığı gibi yüce bir görevi vererek şahsıma gösterdiğiniz güvene şükranlarımız sunuyorum. Bu dönemde yapacağımız çalışmaların milletimizin huzuruna, mutluluğuna, devletimizin gelişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Gerçekleştireceğimiz yasama ve denetim faaliyetleri anayasa, mevzuat ve içtüzüğe uygun olarak tarafsızlık içinde yürütülecektir. Partilerimiz Meclisimizin çalışmasında, saygınlığının korunmasında gereken hassasiyeti gösterecektir dedi.

İsmail Kahraman Kimdir?

Rize, İkizdere’de 1940 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karabük’te, liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Talebe Cemiyetinde başkanlık, MTTB’de 48.Dönemde Genel Başkanlık yaptı.

Çeşitli STK’lar da hizmetlerde bulundu. 29 Mayıs 1985’de kurulan Birlik Vakfında Kurucu üye ve Mütevelli Heyeti başkanı oldu ve halen devam etmektedir. 21 Aralık 1994’te kurulan TGTV kurucu üyesidir ve ilk dönemde Mütevelli Heyeti başkanlığı yapmıştır.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı kurucularından olup Mütevelli Heyeti başkanıdır. İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek İstişare üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu ve Mütevelli Heyeti üyesidir. İş hayatında; Sanayi ve Ticaret kuruluşlarında İcra Kurulu ve İdare Meclisi Başkanlıkları yaptı. 1974 yılında Çalışma Bakanlığı, Bakan Müşaviri oldu. 1995-1999 milletvekili genel seçimlerinde 20. ve 21. dönemlerde TBMM’nde İstanbul Milletvekili olarak yer aldı. Her iki dönemde de Meclis Grup Başkan Vekilliği yaptı. TBMM Anayasa Komisyonu ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliklerinde bulundu. 1996-1997 yılları arasında 54. REFAH-YOL Hükümetinde Kültür Bakanı olarak görev yaptı. Sosyal ve Siyasi sahada fikri ve vakfî faaliyetlere devam etmektedir. Son olarak 1 Kasım 2015, 26.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri’nde AK Parti’den aday olarak İstanbul 1.Bölgeden Milletvekili seçilmiştir. Evli, dört çocuk babasıdır.

Hasbahçe Gazetesi olarak İsmail Kahraman beyle yaptığımız röportajı okumak için https://hasbahcegazetesi.com/ilim-ahlak-ve-siyaset tıklayınız.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1928 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.