logo

İstanbul’a Yeni Metro: Levent-Hisarüstü Metrosu

İstanbul’a Yeni Metro: Levent-Hisarüstü Metrosu

İstanbul’a Yeni Metro

Levent-Hisarüstü Metrosu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, tamamıyla Türk mühendisleri, mimarları ve işçileri tarafından gerçekleştirilen Levent-Hisarüstü Metrosu’nda test sürüşlerinin Kasım’da, açılış töreninin ise Aralık ayı sonunda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakan Elvan, Boğaziçi Üniversitesi İstasyonu’nda düzenlenen Levent-Hisarüstü Metrosu Son Ray Kaynağı Töreni’ne katıldı. Elvan, “Projeye 2013’te başlamıştık ve rekor sayılabilecek bir zamanda tamamlayacağız inşallah. Kasım ayı içinde test sürüşlerine başlıyoruz ve Aralık sonunda da inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımız, çok kısa bir sürede istedikleri yere Hisarüstü’nden, Etiler’den ulaşma imkanına kavuşacaklar. Bu proje her ne kadar 4 istasyon ve 4.2 kilometre olmasına karşın önemli bir proje. Çünkü özellikle Levent-Etiler güzergahının çok yoğun olduğunu biliyoruz. Ulaşımın oldukça güç olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla özellikle kara ulaşımını önemli ölçüde rahatlatacak bir proje” diye konuştu. 

Elvan, Boğaziçi Üniversitesi İstasyonu’ndan 16 dakikada Taksim’e, 23 dakikada Yenikapı’ya, 32 dakikada Bakırköy’e, 54 dakikada Bağcılar’a, 57 dakikada Atatürk Havalimanı’na, 72 dakikada Başakşehir’e, 34 dakikada Üsküdar’a, 66 dakikada Kartal’a ulaşma imkanına kavuşulacağını dile getirdi. 

İstasyonun iç dizaynına büyük önem verdiklerini belirten Elvan, “Estetik yönden çok çalışılmış bir proje. Arkadaşlarımızın tabiriyle ‘gökkuşağı konsepti’ ile böyle bir çalışma gerçekleştirdiler. Elvan, hatta, 4 dakikada bir sefer düzenleneceğini vurgulayarak, hattın yoğunluğu karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade etti. 

“Yolcu/saat kapasitesi:8100, Hat uzunluğu: 3 bin 300 m, İstasyon sayısı: 4 adet, İstasyon isimleri: Levent, Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü, Aktarma istasyonu: Levent, Yolculuk süresi: 6 dakika, Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek), Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn), Tünel derinliği: -25m, Hat sayısı: Tek tüp.”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2212 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.