logo

İstanbul’un yeni Organik Pazarı Kağıthane’de açıldı

İstanbul’un yeni Organik Pazarı Kağıthane’de açıldı

İstanbul’un yeni Organik Pazarı Kağıthane’de açıldı

organik pazar açılış

İstanbul’da kimyasallardan uzak bir hayat sürmek isteyen vatandaşlar için kurulan ekolojik pazarların sayısı gün geçtikçe artıyor. Daha doğal ürünleri denetlenen üreticiden almak isteyen vatandaşlara yönelik bir müjde de Kağıthane’den geldi. Kağıthane Belediyesi Türkiye’nin 17. ve ilçenin ilk organik pazarının açılışını vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirdi.

Çeliktepe Kapalı Pazar yerinde hizmete açılan organik pazar ilk gününde oldukça yoğun ve hareketli idi. Organik Pazar’ın açılış kurdelesini kesen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Bugün burada Türkiye’nin 17’inci organik pazarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Çeliktepe Mahallemize, Kağıthane’ye ve çevresine hizmet edecek Organik Pazarımızı hep birlikte hizmete açıyoruz. Üreticilerimiz organik sertifikalı ve sürekli denetimi yapılan organik ürünleri bağlarından bahçelerinden buraya getirecekler. Hem nasıl üretim yaptıklarını anlatacaklar, hem de burada ürünlerini komşularımızın tercihine sunacaklar. Böylelikle Kağıthaneler isterlerse diğer günlerde semt pazarlarından alışverişlerini yapacaklar, isterlerse Pazar günleri Organik Pazar’ın ürünlerini tercih edecekler. Bu güzel çalışma Kağıthane’mize ve İstanbul’umuza hayırlı olsun” dedi.

kağıthane organik pazar

Başkan Kılıç ve Kağıthaneliler ilk hizmet gününde gezdikleri Organik Pazar’da satışa sunulan ürünleri tattı, üreticilerden ürünlerin yetiştirilişi ve Organik Pazar’a gelişi hakkında bilgi aldı. Ürünlerinin sertifikalı olduğunu ifade eden Organik Pazar yeri esnafı kendi yetiştirdikleri doğal ürünleri tüketiciyle buluşturmalarına imkan sağlayan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a teşekkür ettiler.

Organik Pazar yerini gezen ve tezgahları tek tek inceleyerek ürünlerin tadına bakan Kağıthaneliler, ilçelerinde organik bir pazarın olmasından mutluluk duyduklarını söylediler. Meyve sebzelerin çocukluk hatıralarında kalan keskin kokusunu yıllar sonra Organik Pazar yerinde hatırladıklarını söyleyen vatandaşlar, esnafa da ürünler hakkında sorular sordu.

organik pazar kağıthane

Organik olarak üretilen tarımsal ürünlerin yanı sıra süt ve süt ürünleri, pekmez ve reçel çeşitleri bulunan pazar her hafta Pazar günleri taze ürünlerle ilçe esnafına hizmet verecek.

Etiketler: » » » » » » » » » »
2051 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.