logo

KANSER HASTASINA “CEHENNEME KADAR YOLUN VAR” DEDİ

KANSER HASTASINA “CEHENNEME KADAR YOLUN VAR” DEDİ

KANSER HASTASINA “CEHENNEME KADAR YOLUN VAR” DEDİ

Tuzla İçmeler’de hizmete giren Okan Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan personel, kanser tedavisi gören UYGAD Genel Başkanı Gazeteci-Yazar Mehmet Derviş Canbekli’ye “Cehenmneme kadar yolun var” dedi.

Uluslararası Gazeteciler ve Yazarlar Derneği camiasında büyük tepki gören duruma hastane yönetiminin sessiz kalması hayretle karşılandı.

Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Skandal

Edindiğimiz bilgiye göre olay, Akciğer kanseri tedavisi gören Gazeteci-Yazar Canbekli’nin terapi odasında sıra beklemesi anında yaşandı. Her gün saat 08.30’da tedaviye alınan Canbekli’ye Onkoloji Doktorunun ertesi gün Saat 11.00’de gelmesini istemesi üzerine Mehmet Canbekli Saat 11.00’de hastaneye gitti. Terapi odası önünde 1,5 saat bekleyen Canbekli, durumu anlatmasına rağmen uzun sure tedaviye alınmayınca görevli bir personele “Tayfun hocanın isteği üzerine bugün geç geldim, neden 1,5 saattir bekletiyorsunuz, neden terapiye almıyorsunuz?” dedi. Sinirlendiği için biraz yüksek sesle konuşan Canbekli’ye personelin davranışı ise “Bana yüksek sesle konuşamazsın -Cehenneme kadar yolun var-“ sözü oldu.

Bütün kanser hastalarına önerilen “motivasyonu yüksek tut” önerisini o güne kadar uygulamaya çalışan Mehmet Derviş Canbekli, “O anda çok sinirlendim, kötü hücrelerim tavan yaptı. Şikayetimi belirttiğim halde, böyle bir personelin hala aynı yerde çalıştırılmasına anlam veremiyorum. Oraya her gittiğimde o personelle karşılaşmak istemiyorum. Güya özel hastane; muayene parası ödüyoruz, kan parası ödüyoruz, hizmet bedeli neyse onu da ödüyoruz, ama ilgi sıfır” diye konuştu.

Bu arada, kanser hastalarının ücretsiz tedavi edilmesi gerektiğine dikkat çeken UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli, “hizmet bedeli” adı altında her hafta Kemoterapi hastalarından para alındığı, bunun ne derece doğru olduğunun bilinmediğini sözlerine ekledi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Kanser Hastasına böyle bir davranışı kabul etmiyor ve kınıyoruz. Okan Üniversitesi Hastanesinin bu personel hakkında gerekli işlemlemleri yapmasını İVEDİ rica ediyoruz. Konunun takipçisi olacağımızı da burdan tüm Kamuoyuna bildiririz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3408 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.