logo

Sarıkamış Şehitleri Rahmetle Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Rahmetle Anıldı

SARIKAMIŞ’TA DONARAK ŞEHİT OLAN

90 BiN MEHMETÇİK

DUALARLA ANILDI

sarıkamış destanı

Sarıkamış Şehitlerini Anma programı Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlediği programa büyük bir katılım vardı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç’ın yanı sıra Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar ve Kağıthaneliler katıldı.

sarıkamış programı

Gültepe Kültür Merkezi’ne gelen davetliler 1914-1915 yıllarına ait orijinal fotoğraflarla, ‘Sarıkamış Destanı Fotoğraf Sergisi’ni gezdi. 1914 yılında Sarıkamış’da objektiflere yansıyan anlara tanık olan Kâğıthaneliler fotoğraf sergisine büyük ilgi gösterdi.

sarıkamış sergi sarıkamış sergisi

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Her yıl bir vefa borcu olarak şehitlerimizi geleneksel hale getirdiğimiz bir programla anıyoruz. Sarıkamış şehitlerimizi hep birlikte burada bir kez daha yad edeceğiz. Türkiye’nin doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle insanımızın nasıl birlik ve beraberlik içerisinde mücadele verdiğini, cephelerde hep birlikte koyun koyuna şehit olduklarını bir kez daha göreceğiz. Bu vatanı bizlere bırakmak için mücadele eden kahramanlarımızın ruhu şad olsun diyorum” dedi.

sarıkamış askerler sarıkamış destanı1

Kaymakam A. Akın Varıcıer ise, “Bizler büyük bir milletin parçasıyız. Bu millete ait, tarihe altın harflerle yazılmış nice zaferlerimiz var. Çanakkale, Sarıkamış ve benzeri yerlerde bir amaç uğruna can verildi” diyerek sürdürdüğü konuşmasında programın hayırlı olmasını diledi.

Sarıkamış şehitlerini sembolize eden kırmızı ve beyaz karanfillerin dağıtıldığı anma programında Sarıkamış’da kar, soğuk ve açlık altında neler yaşadıklarını anlatan belgesel gösterildi.

Bingür Sönmez

Asıl önemli olan şeyin kutsal bir dava uğruna can vermek

Ünlü kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez tarafından anlatılan kahramanların son anları izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Prof. Dr Sönmez, “Asıl önemli olan şeyin kutsal bir dava uğruna can vermek” diyerek şehitlerin kutsal varlıklar olduğunu söyledi. Prof. Dr Sönmez’in sesi ile salonda yankılanan tarihi anılar büyük bir yaşam mücadelesini anlatırken, izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.

KARDEŞLİK için Sarıkamış şehitleri üzerine söylenen türküler

Recep Ergül’ün seslendirdiği türküler sonrası sahneye çıkan çeşitli sanatçılar ‘kardeşlik’ için Sarıkamış şehitleri üzerine söylenmiş Türkçe, Gürcüce, Çerkesce, Kürtçe, Lazca ve Arapça türküler seslendirdi.

sarıkamış türküler

Bu vatanı bizlere bırakmak için mücadele eden kahramanlarımızın ruhu şad olsun…

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
2792 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.