logo

Şehadetinin 28.Yılında Şehid Tekiner Tayfur Anıldı

Şehadetinin 28.Yılında Şehid Tekiner Tayfur Anıldı

Şehadetinin 28.Yılında Şehid Tekiner Tayfur Anıldı

Şehadetinin 28.Yılında Şehid Tekiner Tayfur Anıldı

Lider Kağıthane İmam Hatip Okulları ve Mezunları Derneği ile Kur’an’a Hizmet Vakfı Sanayi Şubesi “Tekiner Tayfur’u Anma ve Anlama” gecesi düzenledi.
Şehadetinin 28.Yılında Şehid Tekiner Tayfur Kağıthane'de Anıldı

Lider Kağıthane İmam Hatip Okulları ve Mezunları Derneği ile Kur’an’a Hizmet Vakfı 10 Ocak 1988′de Afganistan Dağlarında, Host kuşatmasında şehid olan Şehid Tekiner Tayfur’un aziz hatırasını anmak, şehadetini anlamak için 08 Ocak 2016 Cuma günü Saat:20.00’da Kur’an’a Hizmet Vakfı konferans salonunda “Tekiner Tayfur’u Anma ve Anlama” gecesi düzenledi.

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Kuran Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Kuran Meali

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Tuncay Çelik

Annesi, babası ve kardeşlerinin de katılım gösterdiği programa katılım yüksek oldu. Programa Kur’an-ı Kerim ve meal okunması ile başlandı. Açılış konuşmasını Lider Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Çelik yaptı. Tuncay Çelik, Şehadetinin 28.Yıldönümünde Şehid Tekiner Tayfur’u Rahmetle anıyoruz diyerek programa katılanlara hoş geldiniz dedi.

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Necdet Meşe

Şehid Tekiner Tayfur’un hayatının ve mücadelesinin anlatıldığı Sinevizyon gösteriminin ardından 83 Mezunu sınıf arkadaşı Necdet Meşe okul yıllarındaki arkadaşlıklarını ve anılarını anlatırken “Bana Mehmet Akif derdi. Her buluşmamızda bana Mehmet Akif’ten şiirler okuturdu” dedi. Meşe, “Akif’in döneminden Tekiner’e, Tekiner’den bugüne ne değişti?” diyerek anlam yüklü konuşmasına son vererek, şehidimizi rahmetle anıyoruz dedi.

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Enes Danış

Enes Danış’ın ezgiler ve marşlar okumasından sonra kürsüye gelen Metin Ünlü, “Tekiner Sadece Sanayi Mahallesinin kaybı değil, ümmetin kaybıdır. Kendisi İslam davasının sembol isimlerinden biridir. Tekiner’in ortaya koyduğu mücadele ve adanmışlık, her dönem bize yol gösterici olmuştur. Bizler meselelere bakarken Tekiner Tayfur gibi olmalıyız. Ona göre hayat iman ve cihaddı. Ya Rabbi kanımı günahlarım için temizleyici kıl derdi. Tekiner’i Pakistan’da, Afgan dağlarında İslam düşmanlarına karşı mücadele ederken, Kütüphanede İslami eserler okurken ve çevresine yardım ederken bulabilirdiniz” dedi.

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Metin Ünlü

Ünlü, “Tekiner, İslamabad’tan Lahor’a giderdi. Lahor’da Türkistan’dan gelen talebelere Kur’an dersi verirdi. Şuan Pakistan’da, Türkistan’da Çin’de Tekiner’in rahle-i tedrisinden geçen birçok kardeşlerimiz vardır.

Ünlü, “Bir mücadele içinde isek bu mücadelenin doğrularını anlamak üzerimize farz oldu. Tekiner’i anlamak lazım. At izinin it izine karıştığı bir dönemde yaşıyoruz. Hayatımızı güncellemeye ihtiyacımız var” diyerek sözlerine son verdi.

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Ali Haydar

Ali Haydar’ın şiir okumasından sonra devam eden program Muhammed Baraz hocanın “cihad” üzerine sohbeti ile devam etti. Muhammed Baraz, “Şehadet asıl olarak insanın kendinden ve çevresinden haberdar olmasıdır” dedi. Program yapılan ikramların ve duaların ardından sona erdi.

Şehid Tekiner Tayfuru Anma ve Anlama Gecesi Muhammed Baraz

Şişli İmam Hatip Lisesi (Kağıthane İmam Hatip Lisesi) sıralarında, öğretmenleri ve öğrenci arkadaşları arasında da, seçkin bir çehre Tekiner Tayfur. Tekiner, orta sona kadar bu adla tanınan, çağrılan, yaşını aşmak ve en handikaplı hedeflere ulaşmak isteyen, hayat dolu, bulunduğu ortamı kendi lehinde değiştirebilen, küçük yaştan beri, Kur’ani ahlakı yaşamak için çırpınan bir çehre…

Hasbahçe Gazetesi olarak Şehid Tekiner Tayfur’u Şehadetinin 28.Yıldönümünde rahmetle anıyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2189 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.