logo

Türkiye’de İlk ve Tek Olan Kadın Şefleri Akademisi Kağıthane’de

Türkiye’de İlk ve Tek Olan Kadın Şefleri Akademisi Kağıthane’de

Türkiye’de İlk ve Tek Olan Kadın Şefleri Akademisi Kağıthane’de

Kadın Şefler Akademisi–1 Aşçılık Okulu Gültepe Kültür Merkezi

Türkiye’de ilk ve tek olan kadın şeflerimiz eğitimlerini, uzman kadrolarla Kağıthane Halk Eğitimi Merkezi’nde alıyor. Bu proje de, Halk Eğitimi Merkezinin amacı; gerekli mesleki yeterliliğe sahip kadın aşçılar yetiştirmektir.

Kadın Şefleri Akademisi Kağıthane'de

Kağıthane Halk Eğitimi Merkezi, İŞKUR ve Sofra Grubu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği “Kadın Şefler Akademisi–1” Aşçılık Okulunun tanıtımı, 20 Ocak 2016 Çarşamba günü Saat:14.30’da Gültepe Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Kadın Şefler Akademisi–1 Aşçılık Okulu Açılış

Programa Kağıthane Kaymakamı Hasan Gök, Şişli İŞKUR Müdürlüğü ve Sofra Grup Yönetim Kurulu Yöneticileri, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İlhan Kurt ve Ayhan Kurt, Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek ve Yönetimi, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş ve Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çakır, Kağıthane’deki okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek Kadın Şefleri Akademisi-1

Protokol konuşmalarının ardından “Kadın Şefler Akademisi–1” Aşçılık Okulunun tanıtım konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek, “Kadın Şefler Akademisi–1 ile yiyecek içecek hizmetleri sektöründe faaliyet göstermek üzere, piyasada tercih edilecek vasıflara sahip, özgün ve profesyonel çalışma prensiplerine göre eğitim almış kadın aşçılar yetiştirilerek kadın istihdamının ve kadınların iş gücüne katılımının artırılması amaçlanmaktadır. Aşçılığı benimsemiş profesyonel bir meslek olarak gören, kariyer ve vizyon olarak kabul eden kişilere yönelik bir eğitim programı düşünülmektedir. Bu eğitim programı Diksiyon, Hijyen, İş Güvenliği ve Servis Elemanı gibi ayrıca programlarla desteklenip, akademik bir çalışma ortaya konulması yine hedeflerimiz arasındadır” dedi.

KHEM Kadın Şefler Akademisi–1 Aşçılık Okulu

Çömlek,”Gelişmekte olan ülkeler için istihdamın önemli bir sorun olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Ülkemiz adına, yürüttüğümüz bu proje ile önemli bir sorun olan istihdama, okyanusta bir damla da olsa katkı sağlamak bizim adımıza onur verici olduğunu belirtmek istiyorum. Bu proje kapsamında bizlere destek sağlayan Kağıthane Kaymakamlığımıza, Kağıthane Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza, Şişli İŞKUR Müdürlüğüne ve Sofra Grup Yönetim Kuruluna ayrı ayrı huzurlarınız da teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthane Halk Eğitimi Merkezinin hizmetlerini de anlatan Çömlek, KHEM olarak 2015-2016 eğitim öğretim yılı için sosyal, kültürel ve meslek edindirme kurslarımızla birlikte hedefimiz 20.000 kişiye ulaşmak olacaktır. Ayrıca Açık Öğretim Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi olarak yaklaşık 15.000 Açık Öğretim öğrencisinin iş ve işlemlerini yürütüyoruz. İlçemiz nüfusunu göz önünde bulundurduğumuz da Kağıthane ilçe nüfusunun yüzde % 10’u kurumumuz da hizmet almaktadır. Bunun çok önemli bir rakam olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu sene yeni uygulamaya konulan Lise Mezunu Öğrenciler için Yetiştirme ve Destekleme Kursları kapsamında Belediyemizin desteği ile Hamidiye Gençlik Merkezi’nde Üniversiteye Hazırlık Dershanemizi açtık ve eğitimlere devam ediyoruz. Ayrıca Darülaceze de yaşlı ve kimsesizlere, Suriyeli mülteci çocuk ve yetişkinlere, Çağlayan Adliyesinde Hâkim, Savcı ve personellere eğitimlerimiz devam ediyor. Yaygın eğitim kurumlarının en büyük teşkilat ağına sahip kurumları olan Halk Eğitim Merkezlerinin ülkemiz insanlarına hizmet için önemli kurumlar olduğunu düşünüyor ve o doğrultuda çalışıyoruz” diyerek Kadın Şefler Akademisi–1 projemizin açılış programına teşriflerinizden dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kadın Şefler Akademisi–1 Aşçılık Okulu Tanıtım Yemeği

Program ikramların ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Kadın Şefler Akademisi–1 Aşçılık Okulu Tanıtım Yemeği-2 Kadın Şefler Akademisi–1 Aşçılık Okulu Tanıtım Yemeği-3

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2847 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.