logo

Yemekler Artık İsraf Olmuyor

Yemekler Artık İsraf Olmuyor

Yemekler Artık İsraf Olmuyor

Kağıthane Belediyesi, başlattığı yeni bir proje ile sokak hayvanlarını besliyor. Kağıthane Belediyesi tarafından özel olarak görevlendirilen ekipler her gün ilçedeki şirket, okul, restoran, hastane ve pastane gibi kurumlardan gün içerisinde artan yemekleri toplayarak sokak hayvanlarının karnını doyuruyor.

Yemeklerin sokak hayvanlarına dağıtılmasından mutlu olduğunu dile getiren işletme sahibi Turgut Öztürk, “Belediye böyle bir uygulama başlattı, biz de düzenli olarak israf olmasın diye artık yemekleri veriyoruz. Bu yemekler artık, çöpe gitmiyor ve hayvanların karnı doymuş oluyor’’ dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Her gün çöpe atılan binlerce ton yemek atığı, gömülerek depolandığı zaman metan gazının oluşmasına neden oluyor. Bu noktada da yemek atıklarını çöpe atmak yerine sokak hayvanları sorununa kalıcı çözümler bulmak amacıyla bu projeyi başlattık. Özellikle iş yeri, okul, otel, hastane ve restoranlarda çöpe giden tonlarca yemek artığının çevreye verdiği zarar önlenirken, sevimli dostlarımızın karınlarını doyurarak çifte kazanç sağlamış oluyoruz” dedi.

İlçede belirlenen noktalara her gün düzenli olarak yemek artıklarının bırakılmasından hayvan severler de oldukça memnun.

Etiketler: » » » » »
2524 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.