logo

Yeni bir şark doğuyor

Yeni bir şark doğuyor

Yeni bir şark doğuyor

Cihangir İşbilir Hasbahçe Gazetesi

Şehir Müzesi’nde gerçekleşen Hasbahçe Söyleşisinde Kağıthaneli vatandaşlarla buluşan Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, “Yeni Şark Okumaları” söyleşisinde sosyal, siyasi, iktisadi ve düşünsel boyutlarıyla İslam dünyasının bugünü ve yarınını anlattı.

Kağıthanelilerle İslam dünyasında bugün yaşananlar üzerine konuşan İşbilir, “Mısır’ın seçilmiş ve meşru liderlerine darbe planlayan, uygulayan ve onaylayan iradeyle Suriye devrimini karalayan, boğmaya çalışan, Türkiye’de geçtiğimiz yıllarda farklı isimlerle kurulan karanlık çeteleri destekleyen, en son arkamızdan vurulan zehirli bir hançer gibi sahneye konulan tertiplerin arkasındaki iradenin hepsi aynıdır” diyerek, İslam dünyasının iradesinin yeniden kontrolü ele geçirmesine engel olmayı amaçlayan güçlerin olduğunu belirtti.

Yeni bir şark doğuyor kağıthane

Konuşmasında “Türkü Kürde, Arabı Türke düşman ettiler” diyen İşbilir, “Gazze’ye, masumlara, mazlumlara yardım götüren gemilere otoriteyi hatırlattılar. Olacak şey değil. Abdülkadir Molla ve arkadaşlarını uyduruk mahkemelerde savaş suçlusu ilan ettirip idam ettirdiler. Sesleri çıkmadı. Mısır, Suriye ve bu olaylar nasıl da herkesin foyasını meydana çıkardı. İşte bu musibet zamanları, elekten geçirilme zamanlarıdır. Tüm bunları reddediyoruz, lanetliyoruz. Şimdi yeni bir şark doğuyor, yeni bir Türkiye, yeni bir İslam dünyası inşa ediliyor. Bu inşa hareketine hep birlikte katılacağız.”

Yakın tarihin en büyük felaketinin Suriye’de yaşandığını dile getiren İşbilir, “Oradaki insani felaketi gözlerden uzak tutmak için üç yıldan beri bizim basının bir kısmı, küresel ve bölgesel güçler, takla üstüne takla atıyorlar, basınla oynuyorlar, medyayla, bizim algılarımızla oynuyorlar ve Suriye’deki insani trajediyi hep örtmeye çalışıyorlar” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1145 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.