logo

3.YOL

3.YOL

3.YOL

Bugün İslam âleminin, Türk milletinin ve dünya insanlığının yegâne kurtuluşu olabilecek bir yoldan bahsedeceğim.

17.yüzyıla kadar insanlık âlemine tarım uygarlığını, devlet teşkilatını, yazıyı, demir ve diğer madenlerin işlenmesini, at ile başlayan daha sonra diğer unsurlar ile devam eden taşımacılığı, posta ve iletişim haberleşme ağını ilk kuran, M.Ö. ilk kez ipek yolunu inşa eden ve gümrük hattı kuran (Mete Han’ın zamanında oğlu Sol Beyi, Çin’den çıkan malları denetleyen gümrük ve güvenlik yolunu kurmuştur) bunun gibi daha birçok alanda öncü ve lider millet Türklerdir. Asker ve ordu nizamını ilk inşa edenler de yine Türklerdir.

Diğer bir alan var ki en az yukarıdaki alanlar kadar belki çok daha önemli bir konu. O da şudur; fethettiği topraklardaki sosyal nizam ve adalet. Türkler tarihleri boyunca hiç bir halka ve topluluğa ne dil konusunda, ne inanç konusunda ne de ırki ayrıma hiç başvurmamıştır. Ta ki Osmanlı’nın ikinci yarısına kadar. Bu devirden sonra Sünni İslam devletin resmi ideolojisidir.

Bilinen tarihin 5 ila 6 bin yıllık insanlık tarihinde Türkler ve devletleri bulundukları her yerde nizamı, adaleti, sosyal ve siyasi hayatı belirleyen yegâne unsurdur.

Şimdi bunlara kısaca bir göz atalım;

Roma devletini kuran unsur, Etrüsk Türkleridir.
Çin devletini ilk kuranlar Çu Hanedanı Türkleridir.
Hindistan’ı ise devlet yapan Babür Şah’tır. O da bir Türk’ür.
Musevi inançlı ilk devlet Hazar devletidir. Onlarda Türk’tür.
Anadolu’nun en az bilinen 5 bin yıllık tarihi ise Sümer Türkleridir.
Orta Asya merkezli Büyük Asya devletini yine Türkler kurmuştur.
Son bin yılda İran’ı yine Türkler yönetmiştir.

Ve birçok bölgeyi Türkler yönetmiştir. Örneğin; İtalya’yı, Macaristan’ı, Orta Avrupa’yı ve Finler gibi…

Bunları burada hatırlatmamın bir sebebi var.

Birazdan yakın tarih 17.yüzyıl ve sonrası batının aydınlanma çağı ile başlayan Osmanlı devletinin yıkılması ile son bulan daha sonra ise son yüzyılda önce dünya nizamı ve sonra insanlık adına gelinen bir utanç sürecini anlatacağım.

Bu derin kırılma ve ayrıştırmaya önce bakacağız. Sonuçlarını inceleyeceğiz. Günümüze nasıl gelindiğini ortaya koyarak bir sonuç ve çözüm hakkında fikrimi beyan edeceğim.

3.Yol-2

17. Yüzyıl reform ve Rönesans ile batı moderniteyi inşa etmek için işe başladı. Önce kiliseyi, devlet ve toplum hayatının dışına itti. Batıda ilk kez bireyler önemli oldu. Yine makinaların keşfi ve buharlı gemilerin icadı ile başka dünyaların keşfi başladı. Özellikle uzak Asya’nın keşfi ve Afrika’nın keşfi ile değerli madenler. Kölelik ile ucuz insan gücü, batının kalkınmasında çok önemli rol oynadı. Derken Amerika’nın keşfi ile artık batının egemen güçleri, dünyanın yeraltı ve yer üstü bütün değerlerini sömürmeye başladı. Tarihlerinde ilk kez çok zengin oldular. Burada ilk büyük güç İngiltere oldu. Katolik inancın merkezi durumundaki Vatikan’dan Protestanlık inancına geçerek tam bağımsız oldular. İlk önce Afrika’yı sonra uzak Asya’yı en son Amerika’yı kendine köle ederek 18.yüzyıldan sonra batının yegâne büyük gücü oldu.

Artık sıra dünyanın yüzlerce yıldır en büyük gücü olan Osmanlı Türk devletinin yıkılmasına geldi. Tek başına bunu yapamayacağını görünce yanına diğer batılı devletleri ve Yahudi para baronlarını alarak, iki yüzyıla yakın bir sürede Osmanlı’yı yıktı (şimdi ise ABD’yi yıkmak için yanına ortak arıyor. Muhtemelen bu işi bize ihale edecekler. Çünkü ne Rusya ne Çin’in bu işi yapamayacağını gördüler. Büyük patron aile Rusya’ya talimat verdi bütün silahları emrimize sundular. DİKKAT!)

Artık dünyanın tek gücü İngilizler idi. Her ne kadar bu süreçte ABD’yi kaybetse de Osmanlı bakiyesi olan coğrafyadaki bütün enerji kaynaklarının mutlak hâkimi idi. Bu üç yüz yılda, dünyanın her yerinde; milyonlarca insanın ölümü ve yurtlarından edilişi yaşandı. Artık Yahudi sermaye ile de belli alanlarda ortaklık yapıyorlardı. Derken sahneye Almanlar çıktı. Kuzen olan bu iki milletin kavgası 2.Dünya Savaşı ile son buldu.

İngilizlerin uzakta bıraktığı eski sömürgesi Amerika, bu süreci (yüzyılı) çok iyi kullanarak dünyadaki bütün bilim adamlarına kapısını açtı. Çünkü yorgun olan Asya, Avrupa’daki elit sınıf kendini uzak diyar olan Amerika’ya atarak orada gelecek aradı. ABD bu gelenler ile yeni bir formata yeni bir devlet anlayışına geçti. Sessiz ve derinden güç olma yolunda hazırlık yaptı. 2.Dünya Savaşındaki etkin rolü ABD’yi, dünyanın kurtarıcı rolüne getirdi. İngilizler kuzenleri Almanları yok ederken farkında olmadan yenidünya patronunu gündeme getirdi.

İngilizlere 2.dünya Savaşını kazandıran bir unsur daha vardı. 1017 yılında kurulan psikolojik harp dairesi. Bu yapı o kadar önemli ki daha sonra önemini sizlere anlatacağım. Bugün insanlığın başına en büyük bela olan bu yapıdır.

3.Yol-3

2.Dünya Savaşı bitmiş artık dünya paylaşılmak üzere Malta’da Stalin Rosweld ile İngiliz Başbakanı olan Churchil arasında pay edildi. Ancak bu oyunda görünmeyen birileri daha vardı. Siyonist olan Yahudi para baronları. Onlar sessizce İngiliz devletinin kapısını çaldı. Dediler ki sizin bütün savaş dâhil borçlarınızı ödeyelim. Siz bize “Psikolojik Harp Dairesi”ni para ile satın. Ve Rocfeller bu yapıyı personeli dâhil hepsini ABD ye taşıdı ve ilk talimatı verdi. (diğer Yahudi aileler işin içinde) Bize ABD’yi teslim alın ancak bunu sessizce yapın!

Ve “Tavistock” adlı yapıyı kurdular. Bu yapı yıllar içinde FED dâhil diğer bütün ABD’ye ait olan kurumları ele geçirip ailelerin emrine sundular. Derin ABD bunu fark ettiğinde artık iş işten geçmişti. Bu yapı, 300 vakıf kurarak tüm dünyadaki devletlerin siyasi, ekonomik, kültürel, teolojik, yapılarını inceleyip raporlardı.

Biz görüntüde ABD’yi görürken arkada Siyonist aileleri ve İngilizleri göremedik. ABD’nin derin aklı, İngilizlerden enerji kaynaklarını istedi. “Hayır” cevabı ile ABD tüm dünyaya savaş açtı. Bugünkü dünya savaşının kısaca özeti budur.

Amerikalıların bu savaş ilanı ile dünya başkaca bir formata girdi. Terör, kitlesel Terör, etnik isyanlar, Dini inançlı terör örgütleri gibi birçok kimlik ile vesayet savaşları yapıldı ve yapılıyor.

Soğuk savaşın bitimi ile Rusya’nın dağılımı, bu sahte oyunu kuran aklı, yeni bir arayışa itti. Önce Çin devletini büyütüp ABD ye rakip çıkarmak istedi ancak büyük bir hata yaptı. Çünkü Çin devletinin kendi sınırları dışında geçmişte yaşanmış hiçbir tecrübesi yoktu ve hayal kırıklığı ile sonlandı. Daha önce senaryo gereği Rusya rakip idi. O da kâğıttan matruşka çıktı.

Şimdi Amerika’ya karşı İngiliz ve Yahudi aileler, birini arıyor! Bu kim sizce? Dünyada böylesi bir tecrübe ve birikim kim de var. Sadece Türk milleti ve devletinde var. Bizim ise bunu reddedip sadece ve sadece bize ait olan değerlerimizin yeniden keşfi ve inşası ile uğraşmalıyız. Aksi bir tutum bizim genetik kodlarımıza ve inanç değerlerimize terstir. Çünkü imani değildir. Çünkü ALLAH (c.c.) muradı bu değildir.

Kolay mıdır, değil midir bilmem!

Ben sadece şuna inanırım. Yolu, HAK ve Adalet olanın, yardımcısı ALLAH olur.

30 Ağustos Zaferi’nin Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk, 3.Yol dediğimiz mandacı olmayan ve milli olan, imanı olan bu yolun son temsilcisidir.

Selam olsun yolu hak ve hakikat olanlara.

****

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, halkımızın bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1970 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.