logo

Kağıthane AGD Ahde Vefa Gecesi Düzenledi

Kağıthane AGD Ahde Vefa Gecesi Düzenledi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kağıthane Şubesi 3 Şubat Cumartesi günü Saat:20.00’da Kağıthane Çözüm Okulları Teras Salonunda “Ahde Vefa Gecesi” düzenledi. MGV’den AGD’ye kervan yürüyor, dostlar buluşuyor sloganı ile geçmişte Milli Görüş‘e hizmet etmiş isimleri bir araya getirdi.

Geceye Saadet Partisi Kağıthane Şubesi Başkanı Halid Özgür Atak ve yönetimi, AGD Kağıthane Şubesi Başkanı Cihan Koçyiğit ve yönetimi, Hamidiye Mahalle Muhtarı Temel Şardan, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Kurt, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Işık, Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun, AGD’li gençler, MGV’de görev almış birçok isim katıldı.

AGD Kağıthane Şubesinin düzenlediği Ahde Vefa Gecesi Kur’an tilaveti ile başladı.

Gecenin açılış konuşmasında konuşan Anadolu Gençlik Derneği Kağıthane Şubesi Başkanı Cihan Koçyiğit, “Katılımlarınızdan dolayı tüm dava arkadaşlarımıza, misafirlerimize, bu gecede emeği geçen arkadaşlarıma ve bize ev sahipliği yapan Çözüm Okulları sahiplerine teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

Koçyiğit, “Vefa sevgide devamlılıktır, eski dostları unutmamaktır. Vefa Müslümanda olması gereken en önemli özelliklerden biridir. Özellikle MGV’de, AGD’de bulunmuş, birbirlerini Allah rızası için sevmiş olan kardeşlerimizin şuanda değişik kademelerde olmalarına rağmen burada Kağıthane’de buluşmaları bizin için en güzel bir vefa örneğidir” dedi.

“Koçyiğit, “Yıl 1989 Kağıthane’de Milli Gençlik Vakfı kuruldu. O yıllardaki çocuklar, gençler şimdi önümüzde Genel Başkan, Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, gazeteci, avukat, mühendis, müfettiş olarak yetiştiler elhamdülillah. Milli Görüş 1991’de Kağıthane’de şahlandı. Türkiye’de örnek oldu. Bugünde aynı 29 yıl önce gibi aynı heyecan ve aşkla çocuklarımızı ayırt etmeden Kağıthane’nin en büyük gençlik ve sivil toplum kuruluşu olarak davamızı devam ettiriyoruz, sancağımızı dalgalandırıyoruz. Türkiye’de İslam âlemine davasının şuurunda mücahitler yetiştiriyoruz. İlçe merkezimizde 7 senedir devam eden Pazar dersleri devam etmektedir. Bunun yanında Erbakan Hocamızı anma programı, Çanakkale Zaferi, İstanbul’un Fethi, Ayasofya, Sabah Namazı, Kudüs Mitingleri, Mekke’nin Fethi programları büyük teveccüh görmektedir. 15 Mahalle Teşkilatımızda sohbetlerimiz, Kur’an Derslerimiz devam etmektedir. Anaokulumuz devam etmektedir. Kız çocuklarımıza hafızlık dersi verilmektedir. Üniversiteye hazırlık kursları verilmektedir. 2017 yılındaki Siyer-i Nebi Yarışmasında ortaokul ve liselere 4500 kitap dağıtılmıştır. Öğrencilere burs verilmektedir. Derneğimize katkılarınızı, yardımlarınızı bekliyoruz. Gecemize katıldığınız için teşekkür ediyorum. Allah’a emanet olun” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Halid Özgür Atak, “Anadolu Gençlik Derneğimizin çok kıymetli Kağıthane Şube Başkanı, değerli arkadaşları ve değerli protokol, hepinizi saygı hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın rahmeti, bereketi, selamı hepinizin, hepimizin üzerine olsun inşallah. Çok örnek ve güzel bir çalışma. Vefa Gecesinin 3 yılında vefalı dostlarla hep beraber burada idrak ediyoruz, ne mutlu bize. Anadolu Gençlik Derneğimiz “Hayat İman ve Cihat” felsefesini genç gönüllere işleyen bir teşkilatımız. Çok büyük bir sorumluluğu var. Allah kendilerinden razı olsun. Çalışmalarında Cenab-ı Hak kolaylıklar versin. Gecemiz hayırlara vesile olsun” dedi.

 

Konuşmaların ardından gösterilen slayt gösterisinde geçmişte Milli Görüş‘e hizmet etmiş isimlerin fotoğrafları ve videoları gösterildi.

Daha sonra Ömer Ermiş ve arkadaşlarının okudukları ilahiler ve ezgilere katılımcılar da eşlik etti. Ezgi ve ilahiler misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Geceye ev sahipliği yapan Çözüm Okulları Sahibi Mümin Baş, “Hepiniz hoş geldiniz. Ümmete faydalı gençler yetiştirmeyi amaç edinen okulumuzda, tek derdi ümmet olan derneğimize vefa anlamında paydaşlarımız olan siz değerli dostlarımızı misafir etmekte, bu anlamlı günde Ahde Vefa Gecesinde sizleri okulumuzda ağırlamaktan şeref duyuyorum. Bizler okullarımızda AGD’den kazanmış olduğumuz değerler doğrultusunda milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi amaç edinen bir kurumuz. Lise kısmında münkerlik eğitimimizle ilkokul ve ortaokulda hafızlık programımızla, İngilizce ve Arapça dil eğitimimizle akademik açıdan başarılı ve her yönüyle donanmış yetiştirmeyi misyon ediniyoruz. Ama biliyoruz ki bir toplumun inşa ve ihyası idealler doğrultusunda derneğimizde yetişen ve her sektörde hizmetine devam eden sizlerin gayretinde gizlidir. Bu anlamda esas okul AGD’dir. Dünya’dan hiçbir beklentisi olmayan, kardeşliklerin kurulduğu, ahiretlik dostlukların oluştuğu bu güzide topluluğu okulumuzda bir arada görmek çok güzel bir duygu. Rabbim birliğimizi daim eylesin. Misafirperverliğimizde bir kusurumuz olduysa affınıza sığınırım. Tekrar hoş geldiniz sefalar getirdiniz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen MGV’de ve AGD’de bulunmuş isimler kürsüye gelerek anılarını anlattı.

Program, MGV’ye AGD’ye hizmet etmiş kişilerin etkinliklerinden hazırlanmış fotoğraf sergisinin gezilmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1350 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.