logo

Amatör Spor Kulüplerine 600 Bin TL’lik Destek

Amatör Spor Kulüplerine 600 Bin TL’lik Destek

Amatör Spor Kulüplerine 600 Bin TL’lik Destek

Amatör Spor Kulüplerine 600 Bin TL

Amatör sporu destekleyerek çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması, zihinsel ve bedensel sağlıklarının yanı sıra sosyal yaşamlarının da gelişmesini amaçlayan Kağıthane Belediyesi bu yönde önemli bir projeyi hayata geçirdi.

Türkiye’de ilk kez 2012 yılında Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’ni çıkaran belediye olan Kağıthane Belediyesi geçen 3 yıllık süre zarfında spora birçok yatırımda bulundu. 2015 yılında bu yönetmelikle Kağıthane’deki sporculara, teknik adamlara ve kulüplere yapılan nakdi yardımların 600 bin TL olduğu açıklandı. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten bu yana yapılan nakdi rakamların tutarıysa 1,5 milyon TL’yi buluyor. Futbol, basketbol, karate, güreş ve jimnastik gibi alanlarda ter döken amatör sporcular bu sürede ulusal ve uluslararası birçok arenada madalyalar kazandı.

Kağıthane Belediyesi yeni sezonda uygulayacağı Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’nin tanıtımını da düzenlenen bir programla Kağıthane Sadabad Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Programa ilçedeki tüm amatör kulüpler ve sporcuları, STK’lar ve siyasiler katıldı.

Kâğıthane Belediyesi tarafından ilçedeki amatör spor kulüplerine para yardımının yanı sıra malzeme desteği, ulaşım araç tahsisi, yer tahsisi gibi yardımlar da yapılıyor. Programda yeni dönemde Amatör Sporlar Başarı ve Ödül Yönetmeliği’nin neleri kapsadığı ve yararlanma bilgisi verildi. Program sonunda sporcular ve protokol üyeleri sırayla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1298 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.