logo

Tüketebileceğin Kadar Al! Ekmeğini Çöpe Atma!

Tüketebileceğin Kadar Al! Ekmeğini Çöpe Atma!

Tüketebileceğin Kadar Al!

Ekmeğini Çöpe atma!

tuketebilecegin-kadar-al-ekmegini-cope-atma

Ekmeğin temel hammaddesini oluşturan buğday, açlıkla mücadele eden dünyada giderek daha stratejik hale gelmektedir.

Toplumumuzun her kesiminin sofrasına giren ve nimet kelimesiyle özdeşleştirilerek kutsal kabul edilen ekmeğin israfı; çiftçinin buğdayı yetiştirirken harcadığı emeği, özveriyi, çabayı tüm yönleriyle görebilen Hasbahçe Gazetesi’ni derinden üzmektedir.

Ayrıca israf edilen her dilim ekmekte dünyadaki aç insanların hakkının bulunduğu da dikkate almayı unutmayın.

Ekmek israfı nedeniyle ülkemizin yıllık ekonomik kaybı 1,546 milyar TL’dir. Bu rakam, dünya birincisi olduğumuz un ihracatından 2011 yılında elde edilen 1,605 milyar TL gelire eşdeğerdir.

Dünya gıda fiyatlarında dalgalanmalar yaşanırken, Hasbahçe Gazetesi temel bir gıda ürünü olan ekmeğin israfının önlenmesini, görevinin bir parçası olarak görmektedir.

Aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi de olan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”, 17 Ocak 2013 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştır.

Dünyada yiyecek bulamadığı için hayatını kaybeden milyonlarca insan var. Ülkemizde de yeterince beslenemediği için ölen çocuklar zaman zaman gündeme geliyor. Herhalde hiçbir şey bir çocuğun açlıktan ölmesi kadar yürek burkucu değildir. Bir yerlerde insanlar açlıkla savaşırken bir yerlerde yemeklerin israf edilmesi ise çağımızın en önemli sorunlarından biri. Örneğin sadece ülkemizde günde altı milyon adet ekmek israf ediliyor.

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyanın amacı da ekmek israfını minimuma indirerek hem emeğe hem de ekmeğe sahip çıkmaktır. Bizlerde bu kampanyaya destek oluyor. Halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

israfi-azalt-bosa-gitmesin-emegimiz

Hasbahçe Gazetesi olarak diyoruz ki: Anasınıfından itibaren o masum çocuklarımızı alıp; bir fırını, bir un fabrikasını gezdirelim ve ekmeğin sofralarımıza kadar gelen aşamalarını görsel olarak anlatalım. Küçük bir parça ekmeği israf ettiğimizde, kimlerin yorulmasına sebep olabileceği mesajını verelim. Ümit ederiz ki; o çocuk ömrü billâh unutmaz ve ekmeği israf etmez.

İsrafı azalt, boşa gitmesin emeğimiz. Gücüne güç katsın milli ekonomimiz.

Tüketebileceğin kadar al. Ekmeğini çöpe atma. Çöpe atılan ekmeklerle köprü olur, okul olur, yol olur. Ülkemizde bir yılda israf edilen ekmekle yüzlerce okul yapılabilir.

Duyarlı Ol İsraf Azalsın.

Yalnız sen değil ülkemiz de kazansın.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3594 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.