logo

Birbirimizi Zayıflatmaya Son Verelim Artık

Birbirimizi Zayıflatmaya Son Verelim Artık

Birbirimizi Zayıflatmaya Son Verelim Artık

Bu başlık bana ait değil. Ocak 2018’de Rus devlet aklının önemli temsilcilerinden Prof. Aleksandr Dugin’a ait. Bu başlık Turquie Diplomatique adlı düşünce gazetesine verdiği röportajdan alınmıştır.

Prof. Aleksandr Dugin bu çağrıyı Rusya, Türkiye ve İran devletine yapmıştır. Temelde 4 esası dikkate almıştır. Askeri, siyasi, ekonomik ve kültürel olarak temellendirmiştir. Teolojik olarak da enteresan bir tespit yapmıştır. Mesela faizin hem İslami hem Ortodoks Hristiyanlıkta haram olduğunu söyleyerek küresel bir itiraz yapmıştır.

Dugin, siyasi itirazında; Tek kutuplu bir dünya değil, çok kutuplu bir dünya olması gerektiğini savunmuştur. Bu taraflardan birinin Rusya, Türkiye ve İran olması gerektiğini dile getirmiştir. Bu üç devletlere; artık imparatorluk hayali ile değil bölgenin kurtuluşunun ittifaklar ile olacağının farkına varılmasını ve bunun için gereğinin yapılmasını tavsiye etmiştir.

Dugin, Neo Kapitalizmin meşhur temsilcisi Bernard Henri Levy ile aralarında Amsterdam’da geçen bir konuşmayı anlatır; Levy ısrarla dünyanın tek kutuplu olmasını savunur. Bu üç devletinde hayalet imparatorluk olduğunu ve tek kutupluluğu büyük bir tehdit görerek aslında şimdi ki kavganın da adını koymuştur. Bu üç devletin ittifakının sadece bölgenin değil yenidünya düzeninin de bir alternatifi olabileceğini savunmuştur.

Rus Filozof Konstantin N. Leontiev (1800’lü yıllarda yaşamış) iki geleneksel devletin savaşının mutlaka üçüncü bir tarafa yaradığını söyler. Oysa bu iki devlet savaş yerine birlikte hareket ederse üçüncü tarafın kaybedeceğini söyler. Burada esas olan karşılıklı güvenin tesisidir. Bugün gerek Rus Lideri Putin, gerekse Türkiye Başkanı Erdoğan bu konuda çok önemli mesafe kadetmiştir.

Yine Prof. Aleksandr Dugin derki tıpkı sizde olduğu gibi bizde de paralel devlet yapılanması var ve biz de onlara karşı mücadele ediyoruz. Bu oyunu kuranlar sadece bize değil Rusya gibi ülkelere de kurmuştur. Ayrıca bize karşı Kürt kartının da arkasında ABD’nin olduğunu söyler… Oysa Rusya’da bu Kürt kartını elinde tutanlardan bir tanesidir. Bu konuda Rusya samimiyet gösterip PKK’nın Moskova ofislerini biran evvel kapatmalıdır.

Prof. Aleksandr Dugin yine çok önemli bir tespit yaparak; “NATO’nun SSCB’ye karşı kurulduğunu sanıyorduk. Biz dağılıp Varşova Paktı’nı dağıttık oysa NATO dağılmadı ve ABD’nin çıkarları doğrultusunda hizmet etmeye devam ediyor. NATO ideolojik bir yapı değil jeopolitik bir askeri yapıdır” demiştir. Bu yoruma katılmakla beraber bundan bizimde çok büyük ders çıkarmamız gerekmektedir. 15 Temmuz gecesinin beyin merkezi, incirlik üssüdür. Bize tehdittir ve olmaya da devam etmektedir. Biran evvel kapatılmalıdır.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi denizci devletlerin karacı devletlere üstünlüğü var idi ki bu iki yüz yıldır böyledir. Eğer bu üç devlet güçlü bir ittifakı kurar ise belki de ilk defa karacı devletlerin alternatif olabilecektir.

Özellikle Türk ve Rus geleneksel imparatorluklarının geçmiş dönemlerdeki etki alanlarının bugün de tekrar etki alanına girebileceğini düşünüyor. Bu bence de mümkün olabilir. Dugin, “Biz hegemon bir devlet değil, eşit şartlarda bir ortaklık teklif ediyoruz” diyor. Bu sözü çok çok önemli!

Rusçayı öğrendikten sonra o bölgede ticaret yaptığım yıllarda bir gözlemimim oldu. Ruslar da bizim gibi romantik bir toplum. Batılılar gibi materyalist toplum değil. Onun içindir ki Rus Türk evlilikleri bugün 250 bin aileye ulaştı ve kalıcı oldu. Bu gelecek için çok önemli bir gösterge. 1990’dan itibaren Türk Rus ilişkilerinin gelişmesi ve tanınması için çok çalıştım. Bunu geçmiş yıllardaki gazete röportajlarımda birçok kez dile getirdim. İnşallah bu anlayış ve güven karşılıklı devam eder.

Burada kısaca İran’dan bahsetmek istiyorum. Bundan bir yıl önce bir video servis edildi. Bu videoda İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in Humeyni’nin ölümü sonrası kendisine dini liderlik teklifi yapıldığını ve buna layık olmadığını dile getiriyor. 20 yıldan fazla bir zaman geçmişken bu video nerden çıktı? Bunu niçin ve kimler yaptı? Niçin bu zamanda? Peki, Hamaney kim? Hamaney, bir Türk ve ülkenin bir ve bütünlüğü için önemli bir figür.

Şimdi bu üç devletin birlikteliği çok önemli. Şimdilerde birileri devreye girdi ve oyun kurmaya çalışarak bu üç devletin arasını bozmaya çalışıyor. Bu oyuna gelmez ve dikkatli yürünürse kâfir ve Siyonistlerin oyunu İnşallah akamete uğrayacaktır.

Şimdi her üç devlet içinde akıl zamanı. Devlet aklınızı kullanın. Bir olun güçlü olun.

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » » » »
3391 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.