logo

Kaybeden Kim?

Kaybeden Kim?

Kaybeden Kim?

31 Mart gecesinden bu yana ülkemizde İstanbul seçimleri konuşuluyor ve yazılıyor. Her iki tarafa da stres yüklemesi yapılmakta. Bu yükleme bir şekilde boşalacak ve bir mecraya doğru akacaktır. Allah hayra çıkarsın inşallah.

Bunun sebepleri ve gerekçelerini tartışabiliriz haklı da olabilirsiniz. Çünkü yumuşak görünümlü sol, 40 yıl sonra demokratik zeminde bir hak kazandım iddiasını ortaya koydu.

Burada AK Parti yönetimi İstanbul’u kaybetmenin bedelini ölçtü ve karşı atağa geçti. Oysa artık çok geçti. Bu saatten sonra seçim yenilense de ve AK Parti kazansa da bu hep sorgulanacak. Ve ilk kez Türkiye’de bir değişim gerçekleşti. Sol, sağ, dinci ve bölücü kesim bir arada bir seçim kazandı. Bunun iyi okunamadığını görmekteyim.

AK Parti ve yönetimi bir kaç itiraz sonrası İstanbul’u İmamoğlu’na verse idi belki İ.B.B. kayıpları olacaktı. Oysa, şimdi ki kayıpları demokratik sistemin içinde kazandıkları meşruiyet ve güvenilmez olacaktır.

Diğer blok ise sekülerleşmiş bir blok olarak batıda kabul görecek ve desteklenecektir, mazbatayı alsa da almasa da kazanan olacaktır. Kaybeden ise muhafazakâr ve milliyetçi kesim olacaktır.

Bu okumayı zamanında doğru yapamayan liderler ise bir daha iktidar olamayacaktır. Ama bir büyük kaybeden var ki ülke ve ülkeyi sevenler olacaktır. Çünkü batı ve yandaşları bu elde ettikleri gedikten büyüyerek ve sonuç elde ederek gelmeye çalışacaklardır.

Bizi yönetenlerin sığ ve dar vizyonları yarını ve sonrasını okumaya yetmemektedir. Milli şuur ve inançtan yoksun olanların sayısı her geçen gün çoğalacak ve duyarsızlaşacaktır.

Böylesi bir fırsat ve imkân, böyle uzun bir sürede maalesef kullanılamamıştır. Çok yazık! Çünkü uzun iktidar süresi milli ve manevi değerlerin inşası için değil. Dünyevi hayatın inşası için kullanılmıştır. (Bu kesimde sekülerleşmiştir)

Bu süreç sonrası, ülkemize bazı sonuçlar getirecektir. Bunun iyi analiz değil, hiç analiz yapılmadığını gördüm.

Devlet ve milletin geleceği bir meçhule itilmiştir.

Kaybedeni yakında göreceğiz.

Allah (c.c.) bize iman ve akıl versin.

Amin.

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
2182 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.