logo

Kaynayan Kazan Dünya

Kaynayan Kazan Dünya

Kaynayan Kazan Dünya

11 Eylül 2001 tarihinde ABD’de ikiz kuleleri hedef alan terör eylemi sonrası, dünya; freni boşalmış araç misali uçarcasına 3.Dünya Savaşına koşmaktadır.

İlk olarak Afganistan’a ABD’nin saldırısı ve işgali. Ardından da Irak’ı işgal etmesiyle dünya önü alınamayan bir kaosa sürüklendi. Daha sonra Rusya’nın Ukrayna’nın Doğusuna fiziki saldırı ve işgali ile başka bir boyuta ulaştı. Kırım’ı ilhakı ile Rusya oyuna girdi derken Arap Baharı adı altında Libya, Tunus, Mısır, Suriye şimdi de Cezayir ile Afrika’da kaosun ayak sesleri ve iç savaşlar başladı.

Suriye’deki savaşın başlangıcı ihvan hareketi gibi görünse de nihayetinde PKK/PYD üzerinden direkt ülkemizi hedef alması sanırım tesadüf değildir. Sonrası çok enteresan Ege ve Doğu Akdeniz üzerinde kurulan büyük oyun ile yine ülkemizi hedef alan bir diğer cephe alanı açıldı.

Bundan iki yıl önce başlayan İngiltere’nin AB’den ayrılma isteği ve kararı kıta Avrupa’sında taşları yerinden oynattı. Bugün ve yarın AB de yapılacak AB parlamento seçimleri ile aşırı sağcı ve İslam karşıtı grupların önü açılacak ve muhtemel AB’nin topyekûn dağılma süreci başlatılacak. Yine birinci hedef biziz. Çünkü göçmen karşıtlığındaki gruplar bizi her zaman hedef gösterip tehdit ediyorlar.

Güney Amerika’da ve Venezuela’daki krizde o coğrafyanın fitilini ateşleyecek yakın komşu İran’ın ABD tarafından hedefe alınması ise bizi direkt ilgilendiren bir diğer konu. Sanırım savaşın bölgedeki ayak sesleri.

İsrail’in Kudüs’ü başkent ilanı ve Filistin’i yok sayan tavrı ve tutumu yine bizi yakınken ilgilendiren bir diğer konu. Ayrıca Suud yönetimi ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Mısır üçlüsünün bize karşı hasmane tavrı dikkate alındığında durum çok daha iyi anlaşılacaktır.

Son 17 yılda ilmek ilmek işlenen plan 3.Dünya Savaş’ının başladığının ve hedef ülkelerden birinde Türkiye’nin olduğunu göstermektedir.

Bunca olay ve tespitleri göz önüne alarak bir olmalıyız diri olmalıyız, ülkemizi yarınlara hazırlamalıyız.

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » » »
2041 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.