logo

LE MONDE’dan “Türkiye Analizi”

LE MONDE’dan “Türkiye Analizi”

LE MONDE’dan “Türkiye Analizi”

“2019’da Darbe Olabilir.” Bu başlık Kasım ayında  okuduğum Le Monde adlı Fransız gazetesinde yayınlandı. Yazının içeriği çok enteresan. Yazı, Türkiye’yi iki parçalı bir bölünme ile tarif ediyor.

Birinci bölümdeki kitleyi; İslamcı ve AK Parti taraftarı görüyor. Ve bu kitlenin içerisindeki kitleyi cahil, sonradan görme, bağnaz, dışa açılıma kapalı, kırsal kesimden gelme diye tarif ediyor. Mevcut cumhuriyet ile kavgalı ancak cumhuriyetin nimet ve imkânlarını kullanarak güç (siyasi güç) ve sermaye kazanımını da kullanan diye tarif ediyor. Sayısal olarak en az yüzde ellidir diyor.

İkinci gruptaki kitle ise; okumuş, aydın, entelektüel kitle olarak tarif ediyor. Bu kitle sinemaya tiyatroya giden kitap okuyan ve batılı değerleri benimseyen Kemalist bir kitledir diyor. Sayısı ise diğer grubun yarısı kadardır diyor.

Sonra devam ediyor. İkinci grup bugüne kadar askeri vesayeti kullanarak hep iktidar olmuştu. Şimdi öyle bir şansı yok. Çünkü asker artık birinci gruba yakın durmuş veya tarafsız kalmak istiyor. Bunu en iyi batılı devlet ve servisler biliyor. Bu iki akımı karşı karşıya getirmek ve bir iç savaş çıkartmak üzere oyun kuruyor ve planlıyorlar.

Bu plan başarılı olabilir. Ancak unutulan bir gerçek var. Bu iç savaştan başka bir sonuçta çıkabilir. Hiç kimsenin hesaba katmadığı veya unuttuğu bir üçüncü grup çıkabilir ve yeniden büyük bir devletin çıkışını ve imparatorluğunu görebiliriz. Bunu batılılar ıskalıyor diyor makalenin yazarı.

Batılı düşünür ve entelektüeller bizi bizden daha iyi tanıyor diye düşünüyorum. Niçin mi? Söyleyeyim.

Birinci grup iktidar ve güç sürecinde kültür ve ahlak derinliği olmadığı için her şeyi para ve makam üzerinden okudular. Şimdi gelinen noktada onları iktidara taşıyan batılı lobiler ile çatışır göstererek kendilerini milli olarak tanımlama ihtiyacı hissettiklerini ifade ediyorlar.

Oysa zaman onları ve patronlarını yanılttı. Çünkü ALLAH (c.c.) onların ne kadar basit ve çıkarcı olduklarını ve istismarını ortaya çıkardı. Artık ne yaparlarsa yapsınlar yolun sonuna gelindi. Bu kitle de kurulan oyuna (kaosa) taraf. Çünkü biliyorlar ki bir daha şansları yok.

İkinci grup ise; onlar da bu kaosu beklemekte ve çok istemekteler. Birinci grup ancak böyle bir kaosla gidebilir diye düşünüyor.

Çok acı ve vahim bir tablo var ortada. Bu iki grupta ne devleti ne milleti ne geleceği ne de bize emanet edilen değerlerimizle ilgili en ufak bir kaygıları yok. O gitsin de gerisi turfanda olsa razıyım diyor.

İşte bu tabloyu ben değil, batılı gözü ile anlatıp, analiz edip yazdım. Eğer aklımızı ve imanımızı doğru yol üzere kullanamaz isek. Kurulan tuzak saati tıkır tıkır işler…

Rabbim oyunlarını boşa çıkarsın.

YA ALLAH. YA ALLAH. YA ALLAH.

Selam ve Dua ile

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » »
2737 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.