logo

Kağıthane’de Örnek Program: Cami Gençlik Buluşması

Kağıthane’de Örnek Program: Cami Gençlik Buluşması

Kağıthane’de Örnek Program: Cami Gençlik Buluşması

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, kadın-erkek, yaşlı-genç-çocuk yaklaşık 3 bin kişiyle sabah namazında buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında Kağıthane Müftülüğü, 17 Şubat Pazar günü Sabah Namazında Kağıthane Çeliktepe Aydınlar Camii’nde gençleri bir araya getirdi.

Sabah namazında cemaat dışarlara kadar taştı. Programa kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce kişi katıldı.

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcıları Bahri Şamat ve Veysel Işıldar, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcıları, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Siyasi Parti Başkanları, STK Başkanları, Muhtarlar, öğrenciler, okul idarecileri, öğretmenler ve Kağıthaneliler katıldı.

Program, hafızların tilaveti ile başladı. Daha sonra sabah namazı eda edildi. Aydınlar Camii İmamı Hasan Demirel’in yapmış olduğu tesbihat ve dua ile konuşmalara geçildi.

Programın açılış konuşmasını Kağıthane İlçe Müftüsü Mevlüt Haliloğlu yaptı. Haliloğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençlere yönelik başlattığı “Camii Gençlik Buluşması” çalışmaları kapsamında bugün gençleri sabah namazında bir araya getirmek için program düzenledik. Amacımız gençlerimizin camii ile cemaatle, ibadetle, mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz yaptığı konuşmada “Sizler genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla bu camiye sabahın seher vaktinde Resullullah’ın bu müjdesine nail olmak üzere gelenlersiniz. Müslüman kimliğin inşası camidedir, mabettedir. Birbirimizden aldığımız muhabbettedir, sevgidedir. O yüzden Allah günde beş defa, hafta bir defa Cuma günleri kalabalıklar halinde camide buluşmayı emrediyor. Çünkü Allah’a kulluğumuzun da, birbirimize olan muhabbetimizin de en iyi öğrenildiği ve duygusal anlamda yaşandığı yer camidir” dedi.

Camiler hayatı şekillendiren bir özelliğe sahiptir

Yılmaz, “Camideki varlığımızın sadece namazla kalmaması gerekir. Namazdan sonra insanlar birbiriyle musafaha ederek, hal hatır sorarak bunu sürdürmeli. Mahalle mescitlerinin en güzel özelliği adeta olup bitenden herkesin haberdar olduğu bir sistem kurulmuş olmasıdır. Kim yok bugün sabah namazında, öğle namazına kim gelemedi bir zamanlar onlardan haberdar oluyorduk. Bugün yeni gelişen şartlar, dünyanın bize sunduğu imkânlarla bazı şeyleri daha konforlu, daha iyi idrak ediyoruz ama belli değerlerimizi de kaybediyoruz” dedi. 

Günümüzde aile ilişkileri de zayıfladı

Yılmaz, “Babalar çocuklarıyla, torunlarıyla bir araya geldiği zaman herkesin elinde bir akıllı telefon, sosyal medyasından kendi iletişim dünyasını takip ediyor. Sanal bir dünyada dostluk arıyor. Hâlbuki orada babasıyla, kardeşleriyle, yeğenleriyle, kuzenleriyle beraber. Çoğu zaman onun farkında olmuyor. Oysaki göz ve ten temasıyla, muhabbet, sohbet ederek paylaştığımız zamanın lezzeti asla sosyal medyadaki o sanal dünyada bulamayız. O an belki hoşumuza gidiyor ama aslında birbirimizden kopuyor, yalnızlaşıyoruz. Bu büyük bir tehlike. Elbette sosyal medya bir nimettir kullanacağız ama yönetmeyi bilmek lazım. İnterneti, sosyal medyayı iyi yönetmek, diğer sorumluluk ve görevlerimize engel olmayacağı bir konumda olmak lazım” dedi.


Program sonrası Kağıthane Belediyesi gençlere ve cemaate camii avlusunda çorba ikram etti.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
3284 Kez Görüntülendi.