logo

MODERN POPÜLER KÖLELİK

MODERN POPÜLER KÖLELİK

Modern hayat insana bencilliği kendini düşünmeyi sadece sen önemlisin, senden başkasının senin için hiçbir önemi yoktur gibi insani/ilahi evrensel değerlerin neredeyse tamamını ortadan kaldırmayı öğretiyor.

Bu sav ve düşüncede büyüyen bir genç, etrafında önce hiç kimseyi görmemeyi, görse de gördükleriyle kendi menfaat dünyasına bağlı bir bağın varlığına inanarak yakınlaşmayı tercih ediyor. Zira etrafında olup bitenlerle ilgili kendine ait bir bağ yoksa hiçbir acı kaygı endişe sorumluluk duymuyor.

Modern hayat dayattığı bu bencillik ağı içinde bireye tanıdığı her türlü özgürlüğün de kendine ait alanını ayrıca çok iyi belirliyor. Bir taraftan bencillik ve özgürlük pompalarken diğer taraftan modern bir köleliğin içine çektiği insanı istediği alana çekmeyi de başarıyor.

Modern popüler hayat insanın aklını bloke eden akılsız insan üretmek için akıllı telefonlar icad ediyor. İnsanın tefekkür dünyasını dumura uğratmak için habire yukarı kayan sosyal fenomenler, reklamlar, dijital hobiler, güzel kadınlar çıkartıyor.

Bir taraftan da “kendine bir sosyal dünya oluştur ve sanal takipçilerini artır, sende popüler ol” diyerek kişiyi cazibeli alanın içine çektikçe çekiyor. İnsanı hiç yanlız ve yalın bırakmıyor. Çünkü insan kendi başına kalınca düşünür!

İnsanı hiç kendiyle baş başa bırakmıyor. Sürekli taarruz, sürekli yükleme ve görsel şölen. Yolunu bulması için kafa yormasını istemiyor, navigasyona bas yürü diyor. Manuel yaşamın önünü kesiyor. Çünkü insan esasında manuel yaşama göre dizayn edilmiş bir varlıktır. Bunu elinden alarak insanı her anlamda esir ve köle yapmak istiyor. Günlerce evden çıkmayan, odaya kapanan, ekrana kapanan garip canlılar üretiyor.

Mağazaya gidip pazarlık yaparak alış veriş yapma ben senin önüne tüm mağazaları getirdim diyor. Eve kapan, dışarı çıkma! Tüm oyunlar için on katı zevk alacağınız sosyal ağlar ördüm girin ve bol bol evinizde sanal oyunlar oynayın diyor.

Modern hayat en ücra köşede bile boşluk bırakmadan insanı muazzam organizasyon ile köleleştirmeyi maalesef büyük bir başarıyla başardığını her anlamda ortaya koyuyor.

İnsana dair bilmediği geliştirmediği hiçbir şey yok. İnsanın açlık bencillik ve kendine lazım olan her şeyi çok iyi bildiğinden kurduğu ahlaksız zeminde onu istediği gibi yoğurabiliyor.

Modernizm korkunç bir kölelikten ibarettir.

Hayatını dijital sosyal ağın içinde şekillendiren bir gencin; merhamet duygusu körelir, adalet duygusu azalır, başkasının acısından etkilenmez, sosyal sorumluluğu kalmaz, yalan konuşabilir, bencilliği için en yakınını bile satabilir.

Daha da ileri giderek; iftira atabilir, aldatabilir, çalabilir, dolandırıcı olabilir. Daha da ileri giderek öldürebilir.

Modern popüler hayat, insanın Allah ile bağını koparmaya çalışan şeytani bir zekânın kontrolündedir ve yapının dayattığı hayattır. Yaradılışa dayalı dogmatik ahlak kurallarını yer ile yeksan eder.

Bireysel tekâmülden ziyade, bireysel enaniyeti yüceltir ve bu değerler ışığında egoyu kişilik gelişimi olarak pompalar.

Oysaki rahmani kişisel tekâmül, insanın Allah, çevre, tabiat ve en önemlisi insanla olan sorumluluğunun sonucudur. Bu da ancak ilahi buyrukla şekillenebilir.

Modern popüler hayat, insanın elinden Allah’ı almak ister ve bunu büyük oranda da başarmıştır.

Elinden Allah alınan bireyin insanlık adına bir reçete üretmesi imkânsızdır.

Modernizm, insanı dünya için geçici bir hayat için süsler ve yalanlarla dolu bir hayatın içinde köleleştirir. Bu çağın en büyük belası esasında budur.

Hepimizi yakından ilgilendiren bu şeytani dayatma çökertilemezse hayat insanlık için sona yaklaşıyor demektir.

“Muhakkak ki Şeytan sizi aldatmak ister”

“Dünya hayatı sakın sizi aldatmasın!”

Vesselam.

Fatih Alim DAŞPINAR

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
325 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.