logo

NEF’TE YENİ UYGULAMA: KOÇLUK SİSTEMİ ERASMUS PLUS PROJESİ

NEF’TE YENİ UYGULAMA: KOÇLUK SİSTEMİ ERASMUS PLUS PROJESİ

Kağıthane Nef İlkokulu akran zorbalığı konulu Erasmus Projesi ile ilgili yaygınlaştırma çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Aralık 2017 tarihinde kabul edilip hibe desteği alan proje, ilkokul öğrencileri arasında görülen, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan akran zorbalığı konusunu ele alıyor…

Nef İlkokulu, 12 Ekim 2018 Cuma günü okul bahçesinde öğrencilerle birlikte Erasmusdays etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte keman ve gitar dinletisi, fotoğraf sergisi, proje standı ve tema köşesi çalışmaları ile proje yaygınlaştırma çalışmalarına devam edildi.

Etkinliğe öğrenciler, veliler, öğretmenler, müdür, müdür yardımcıları ve yerel basından Hasbahçe Gazetesi katıldı.

Erasmus Proje Sorumlusu Asuman Öz, gazetemize proje hakkında bilgiler verdi. Öz, “Nef’te Yeni Uygulama: Koçluk Sistemi” Erasmus + KA 101 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında, Nef İlkokulu öğretmenleri iki tane yurt dışı hareketliliği gerçekleştirdi” dedi.

Öz, “Fransa’da Akran Zorbalığı, İngiltere’de ise Koçluk Sistemi konusunda eğitim alan proje ekibimiz Avrupa hareketliliğinde edindikleri tecrübeleri okul stratejisine dönüştürmeyi hedeflemektedir. Ayrıca E-twinning portalında ulusal ve uluslararası projeler de yaparak öğrencilerin vizyonunu geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Proje hakkında görüş aldığımız Nef İlkokulu Müdürü Recai Fişek ise “Erasmus Plus kapsamında proje başlatıldı. Akran Zorbalığı ve Nef’te Yeni Uygulama Koçluk Sistemi projelerine başvuru yaptık. Proje kabul edildikten sonra Fransa’ya gittik. Fransa’da bir hafta seminerlere katıldık. Akran zorbalığı ve zorbalık nedir? Eğitimde nasıl uygulanır? Çocuklara faydası nedir? Konulu seminerler gerçekleştirildi. Fransa’da özellikle çocukların nasıl kontrol edildiği, ailenin olaya nasıl yaklaşım gösterdiği, okul-aile ilişkisinin nasıl olduğunu gördük. Velilerin okulla sözleşme yapıp kurallara uyduğunu gördük. Öğrenci hakkında bilgi alırken deftere yazarak velilerden bilgi alındığını gördük” dedi.

Fişek, “Diğer ayağı ise İngiltere de oldu. Koçluk Sistemi konusunda uygulamalı eğitim aldık. Teknik olarak İngiltere’de ve Avrupa’da eğitimde nasıl bir metot var? Akran zorbalığı kavramı orda nasıl değerlendiriliyor ve uygulamada onların yaptıkları çözümler nasıl? Konulu eğitimler aldık. İngiltere’de aldığımız eğitim neticesinde buraya geldik ve okulumuzda uygulamaya başladık. Veli ilk başta yadırgadı. Verimli oldu mu oldu. Bazı sınıflarda etkili çözüm oldu. Çocukların arasından sınıfta en başarılı olan, ahlaki olarak, akademik olarak ve problem çözmeye meyyal olan çocukları seçerek çocukların arasındaki problemleri giderecek uygulamaları yaptık. Netice aldık mı aldık ama biz bunu sistematik olarak her zaman yapmamız lazım” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3592 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.