logo

OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEK BU KADAR MI ZOR?

OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMEK BU KADAR MI ZOR?

İstanbul ve İstanbullular bu görüntüleri hak etmiyor. Dünya 1 hafta 15 günde çok katlı binalar dikerken, biz sorun çözmekte zorlanıyoruz.

Birkaç aydır devam eden bir uygulamadan; Laleli-Bayezid tarafına giremeyen, otopark sorunu yaşayan insanlardan ve esnaflardan bahsediyorum. Nedeni tam bilinmese de yayalaştırma vb. çalışmalar nedeniyle saat: 10.00-22.00 arası araba girişleri yasak. Sadece taksi ve izinli araçlar girebilmektedir. Bundan dolayı Sultanahmet, Bayezid, Laleli tarafında işi olan esnaf, arabası ile işine gidemiyor.

Trafik Büyükşehir Belediyesinden, Yenikapı ve Aksaray istikametinden itibaren gündüzleri tam bir keşmekeş. Bayezid altındaki otopark birkaç yıldan beri kapalı çözüm bekliyor. Sirkeci-Eminönü arasında katlı otopark vardı o da kapatıldı.

Kamunun o kadar boş yeri varken; 1 otopark yeni ve modern şekilde katlı olarak Sirkeci ve Eminönü’ne, 1 katlı otopark Bayezid tarafına, 1 katlı otopark Laleli ve Aksaray’a, 1 katlı otopark Veznecilere yapılamaz mı?

Metro yapmakla övünmek bir yana tabiki toplu taşıma için gerekli ve de çok çok geç kaldığımız bir konudur. Fakat şu an vatandaşlarımızın, esnafımızın acil çözüm beklediği katlı otopark ihtiyacının ve çektiği çilenin bir an önce son bulmasıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Vezneciler arası bir muamma, hem yollar tıkalı hem de veznecilerde o kadar trafik alt üst edilmiş ki arabalara U dönüşü yasağı var, trafik felç fakat tabelalarda bir çözüm yok. Hiç olmaz ise U dönüş yasağını kaldırılsın ve trafik cezası yenmesin, sanki bir tuzak gibi!

Süleymaniye’ye veya Mercanlara gidersen de bir daha 2 saatte çıkamazsın. Böyle bir işkence olamaz!

Bir başka konu bazı semtlerde görünüşte hiç bir sorunu olmayan cadde ve sokaklar var.

Fakat kaldırım taşları -ki birkaç sene önce yapılmış- sökülmekte ve cadde sağlı-sollu parke döşenmekte, kaldırım taşları yeniden yapılmaktadır.

Bazı yerlerde ise cadde orta kısımları sökülüp ihtiyaç olmadığı halde ağaç vs. için genişletilmekte ve cadde daraltılmaktadır.

Bir başka yerde ihtiyaç olmamasına rağmen kaldırım genişletilerek cadde daraltılmakta, araba geçişleri zorlaştırılmıştır.

Yine ihtiyaç olmadığı halde birçok yerde kaldırıma siyah metal dubalar yapılmakta. Bazı yerlerde ise sarı-beyaz reflektörlü plastikler konmaktadır. Öyle ki arabalar geçerken zorlanmakta ve bu reflektörleri çiğnemektedir.

Peki, bu konuda neler yapılabilir:

* Sayıştay’a vs. yerlere bildirmeden önce başka çalışmalar ve kontroller yapılmalıdır.

* İl Koordinasyon Kurumu ile şehrin sorunları daha yakın takip etmelidir.

* Ciddi bir inceleme yapılmadan, iş emri verilmemelidir.

* Müteahhitler işe başlamadan, ince elenip sık dokunarak inceleme yapılmalıdır.

* Ergonomlar ekibi yapılacak işler konusunda görüş beyan edebilir, işin ergonomik yönü daha çok dikkate alınmalıdır.

Bir muhalefet başkanı geçen hafta Akdeniz ve dünyanın geleceği adına yabancı elçilere çağrı yapıyor. Dünya iklim değişikliği ve ekolojik sistem bozulacak diye “Kanal İstanbul” projesine karşı çıkıyor. Hâlbuki birçok uzman bu konularda görüş bildirmiş ve uygunluk vermişlerdir.

Ülkeyi yönetmeye talip bir muhalefet başkanının kendi ülkesine verdiği zarardan maalesef haberi yok.

Kim kime çanak tutuyor. Bunlar insanların kafasını karıştırmaktan başka bir şey değil.

Önce ülkedeki basit işleri ve vatandaşların işlerini kolaylaştırmayla başlamak lazım.

Biz bu ülkeyi hem seven hem de onun için canla başla çalışan insanlar görmek istiyoruz.

Selam ve sevgilerimizle.

Fethullah FAKIOĞLU

353 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.